Ouders nemen hun kinderen mee naar het theater!

Geplaatst op: 09 januari 2020

 

Je huiswerk moeten maken, het taalgebruik op social media, de sportwedstrijd winnen, de eerste verkering, het schoolfeest waar van alles gebeurt. Het komt allemaal voorbij in de humoristische theatervoorstelling ‘Pap, doe normaal!’, die op maandagavond 13 januari te zien is in Den Bosch. Gemeente ’s-Hertogenbosch, Bernheze, Meierijstad en GGD boden de voorstelling gratis aan via de sportverenigingen en basisscholen met als resultaat: UITVERKOCHT!

“Dit is precies hoe het bij ons thuis gaat. Dat maakt het zo super leuk en héél grappig!”. Aldus Stef Scheepers, een puber die met zijn moeder mee was naar deze theatervoorstelling. Dat is het bijzondere aan de voorstelling. Leuk en interessant voor álle ouders, zowel van kinderen op de basisschool als op de middelbare school. Maar ouders mogen hun kinderen van elf jaar en ouder (groep zeven en verder) meenemen, zodat zij het samen kunnen beleven!

‘Pap, doe normaal’ gaat over een vader die moet omgaan met allerlei voor hem nieuwe situaties nu zijn oudste zoon in de puberteit is. De spanning tussen beiden loopt steeds hoger op.

Het (eerste!) vriendinnetje van de zoon maakt het alleen maar erger. En zijn jongere broertje zit er steeds irritant doorheen.

  • Maandag 13 januari 2020
    Maaspoort Sports&Events (Marathonloop 1, Den Bosch),
    De inloop is vanaf 19.30 uur,

de voorstelling zelf van 20.00 tot circa 21.30 uur (zonder pauze).

Onderdeel van campagne: ‘Een held belt’
‘Een held belt’ is tot stand gekomen omdat we een gat zagen tussen het verwachtte aantal meldingen omtrent (seksueel) grensoverschrijdend gedrag en het daadwerkelijk aantal meldingen bij NOC*NSF en de sportbonden. We merkten dat een melding maken een drempel is. Het is niet alleen een probleem in ’s-Hertogenbosch, maar ook omliggende gemeenten Meierijstad en Bernheze ervaren dit. De GGD bleek de ideale partner met de juiste expertise om deze gevoelige meldingen goed te kunnen opvangen. Vandaar dat we de handen in één geslagen hebben en ons samen hard willen maken voor een positieve sportcultuur op elke sportvereniging.

Met de gezamenlijke aanpak, de campagne met haar ambassadeurs en dan nu de voorstelling hopen we de drempel te verlagen en het onderwerp bespreekbaar te maken.

Iedereen kan 24 uur per dag, 7 dagen in de week, contact opnemen met de gratis hulplijn 088-368 68 13.

Deel dit bericht: