Pitch je vraag bij het ´S-PORTCAFÉ 2020

Geplaatst op: 23 januari 2020

 

Het ´S-PORTCAFÉ in De Gruyterfabriek van zaterdag 1 februari staat in het teken van creatief denken en doen en hoe dit toe te passen. Vanaf 10:30 gaan de deuren open en om 14:30 uur sluiten we af. De ondertekening van het Bosch Sportakkoord is rond 11:00 uur. Het Sportakkoord is een set van afspraken die sportaanbieders, maatschappelijke instellingen en de gemeente met elkaar maken met als doel meer mensen in beweging te krijgen, de organisatie van de sport te versterken en de maatschappelijke kracht van de sport beter te benutten. Etienne Verhoeff van Start2create deelt daarna zijn kennis en praktische inzichten uit verenigingsland in een prikkelende presentatie. Hij neemt je mee in de wereld van creatief denken en doen. Tijdens de lunch is het Pitchpodium geopend. Aanmelden? Dat kan via www.s-port.nl/sportcafé

We gaan aan de slag met en op zoek naar kansen en oplossingen voor drie actuele vraagstukken:

  1. Hoe werven en behouden we vrijwilligers?
  2. Hoe maken we onze verenigingen ‘jongerenproof’?
  3. Hoe vinden we nieuwe leden?

Programma ´S-PORTCAFÉ, De Gruyterfabriek, zaterdag 1 februari
10.30 uur Ontvangst
11:00 uur Start programma

  • Ondertekening Bosch Sportakkoord
  • Plenair: ‘Creatief denken’ door Etienne Verhoeff
  • Co-creatie: sessies: aan de slag met één van de drie vraagstukken

13:00 uur Terugkoppeling uitkomten sessies
13:15 uur derde helft met lunch en Pitchpodium
14:30 uur Einde

Ondertekening Bosch Sportakkoord
Eind augustus is het opstellen van het Sportakkoord van start gegaan, op 1 februari wordt de handtekening eronder gezet. “Het Sportakkoord heeft een open en dynamisch karakter. Nieuwe partners kunnen zich ook na 1 februari nog aansluiten. En er kunnen ook nog nieuwe actiepunten worden toegevoegd, het is een levend document.” Een voorbeeld uit het Sportakkoord:

“Tomoe Dojo gaat een gezamenlijke bijeenkomst organiseren voor alle aanbieders van martial arts om kennis en ervaring uit te wisselen en samenwerking te stimuleren.”

Om ervoor te zorgen dat de ambities en actiepunten ook daadwerkelijk worden gerealiseerd kunnen partners in het akkoord een beroep doen op stimuleringsgeld dan vanuit het Rijk beschikbaar wordt gesteld. Ook is er ondersteuning beschikbaar vanuit ´S-PORT en landelijke sportorganisaties.

De volledige tekst van het Sportakkoord is te lezen op www.bosch-sportakkoord.nl.

Nieuw dit jaar: Pitchpodium!
Heb je een (verenigings-)hulpvraag? Pak jouw kans om je vraag te stellen aan het publiek. Zoek je samenwerking? Of worstel je met een uitdaging waar je niet uitkomt? De kracht van het sportnetwerk kan jou helpen!

Deel dit bericht: