We blijven lekker Sjorsen!

Geplaatst op: 28 februari 2020

 

Op donderdag 5 maart om 12:00 uur is de kick-off van Sjors bij KC De Hoven in Rosmalen met wethouder Mike van der Geld en Babeldirecteur Nan van Schendel. Traditioneel wordt bij de kick-off het ‘eerste exemplaar’van het Sjorsboekje uitgereikt. Er is gekozen voor KC de Hoven omdat op die school de helft (49.34%) van alle leerlingen aan Sjors meededen. Dit voorjaar is het Sjorsboekje maar liefst 132 pagina’s dik en in het totaal zijn er 807 activiteiten van 127 aanbieders. Vanaf maandag 9 maart precies om 19.00 uur is het mogelijk om in te schrijven voor activiteiten tot de zomervakantie via actiefindenbosch.nl.

Prijsuitreiking KC de Hoven
Dit jaar is er geen winnaar van de tekenwedstrijd dus daarom hebben we ervoor gekozen de kick-off bij de school te organiseren die procentueel de meeste kennismakers had. En dat zijn de kinderen van KC De Hoven. Groep 8 heeft een musical masterclass gewonnen en Babel stelt hun theaterzaal ter beschikking voor het eindoptreden! Groep 8 gaat optreden in een echt theater, mét professioneel geluid en techniek.

Ander en meer aanbod!
Tijdens de lancering van de nieuwe website in 2019 zijn er extra doelgroepen in het aanbod gekomen. Er zijn ‘de specials’, met aangepast sporten en trainingen waar meer gerichte aandacht voor de kinderen is. Hiervoor meldden zich in het najaar 11 kinderen aan. Het aanbod voor kinderen tussen 0 en 4 jaar is uitgebreid. In de toekomst wil Babel inzetten op nog meer creatief aanbod voor ‘de specials’. Sjors draagt zo bij aan de ontwikkeling van alle kinderen tussen 0 en 12 jaarop het gebied van sport en bewegen, creativiteit en zelfvertouwen, sociale vaardigheden etc.

Het Sjorsboekje voelt als speelgoed gids
Ouders zeggen: ”Vaak lezen de kinderen de boekjes door als een soort speelgoedgids.” En dat is het ook, alleen is dit een verantwoord speelgoedboekje. Toch past niet al het aanbod in het Sjorsboekje, de keuze voor wel of geen plaatsing van aanbod op de site en in het boekje doen de projectleiders van Babel en ´S-PORT. Op de website actiefindenbosch.nl staat dus nog veel meer. Voor de twijfelaars is er de sport- en cultuurwijzer.

Deel dit bericht: