Samen is leuker, samen tegen eenzaamheid

Geplaatst op: 23 september 2020

 


WEEK TEGEN EENZAAMHEID

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid van 1 tot en met 8 oktober zijn er in ’s-Hertogenbosch verschillende activiteiten. Voor iedereen die het fijn vindt om anderen te ontmoeten en/of samen te sporten of bewegen. In deze week staat ontmoeting en verbinding centraal, want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen.

Dit jaar roepen we je op om letterlijk in beweging te komen. In het programma vind je diverse sportactiviteiten en andere leuke activiteiten. Sport kan een verbindende factor zijn voor mensen die eenzaam zijn. Kom jij in beweging? Samen pakken we eenzaamheid aan.

Bekijk hieronder het programma of klik hier voor een grotere weergave.

Meld je aan voor de activiteit. Door corona is er een maximum aantal bezoekers per activiteit. Bij iedere activiteit wordt er rekening gehouden met de RIVM-richtlijnen.

Een advertentie

Waar kun je terecht voor hulp?

Voel je je zelf eenzaam, of zoek je sociaal contact of leuke activiteiten? Hier vind je steun en informatie:

Wil je even praten?

Vind je het fijn om eens te bellen voor een praatje of om advies te vragen? Er zijn meerdere telefoonlijnen die je kunt bellen. Kijk voor een overzicht van telefoonlijnen op deze website van Galant.

Wat kun je zelf doen?

In onze gemeente zijn er initiatieven die je gezelschap en bezigheid kunnen geven, bijvoorbeeld:

  • Kameraden: Stichting Kameraden brengt jonge mensen en alleenstaande ouderen samen. Je krijgt een kijkje in elkaars leven en onderneemt samen (groeps)activiteiten.
  • Vriendencafé Bij Katrien: Hier ontmoet je anderen tijdens een kop koffie of een activiteit. Het Vriendencafé is iedere donderdag open van 14.00 tot 16.00 uur. Dit is Bij Katrien aan de Schilderstraat 33 in ’s-Hertogenbosch.
  • Cursus ‘Positief gezond ouder worden’: Deze cursus is voor ouderen tussen 55 en 75 jaar die gezond en gelukkig oud willen worden. Je leert om actief vorm te geven aan je eigen leven. En je doet tegelijk nieuwe contacten op. Kijk voor meer informatie op de website van Farent.

Vrijwilligerswerk

Door vrijwilligerswerk te doen kun je een ander helpen of voel je jezelf minder eenzaam. Vrijwilligerswerk helpt om meer sociale contacten te hebben. Er zijn veel organisaties in onze gemeente die nog vrijwilligers zoeken. Kijk voor vrijwilligersvacatures in onze gemeente op de vacaturebank van Galant.

Deel dit bericht: