Gastoptreden Jeppe maakt van de Nationale Balkon Beweegdag een feestje!

Geplaatst op: 04 juni 2021

 

Ouderen waren actief tijdens deze tweede editie van de Nationale Balkon Beweegdag van het Nationaal Ouderenfonds en partners. Binnen de richtlijnen van het RIVM werd het balkonfeest gevierd met balkonbeweegactiviteiten op zes locaties. In Rosmalen, bij de Annenborch, waren vrijdag 4 juni vanaf 13:00 uur twee extra feestelijke BalkonBeweeglessen van een half uur met muzikale begeleiding van Jeppe. Hij begeleidde de beweegactiviteit van de Buurtportcoach Roel van de Sande van sportstimuleringspartner Sportalliantie Rosmalen, Nuland, Vinkel. Jeppe nam het cadeau van het Ouderenfonds in ontvangst voor de Stichting Bij-baantjes.


Deze Lentetoer van ´S-PORT was een vervolg op de succesvolle Kersttoer. In ’s-Hertogenbosch startten de Buurtsportcoaches half mei al met balkonsessies verdeeld over de hele stad; de Lentetour. De nieuwe reeks van drie lessen per locatie slaat aan. Nieuw is ook de samenwerking met de Woningcorporaties: Brabant Wonen, Zayaz, Wonen bij Joost en Mooiland. Er werden in totaal ca. 30 seniorencomplexen aangedaan door de Buurtsportcoaches.

Buurtsportcoach van ´S-PORT, Linda Peeters: ‘Balkon Bewegen biedt een mogelijkheid om veilig te bewegen op een klein oppervlakte, maar het is ook een activiteit waaraan iedereen kan meedoen en plezier aan kan beleven en die gezellig met medebewoners uitgevoerd kan worden. Tientallen ouderen hebben hun 20 minuten durende workout al staand op hun balkon of galerij of zittend op een stoel ervaren.’

Feestje in Rosmalen

Voor de bewoners van Annenborch in Rosmalen werd een verrassingsoptreden georganiseerd. Jeppe de Vries - alias Jeppe Rocks - begeleidde de beweegactivititeit van de Buurtportcoach Roel van de Sande met een live optreden. Daarmee werd de droombaan van Jeppe werkelijkheid.

Droombaan

Balkonbewegen staat voor “plezier, contact en aandacht voor elkaar.” Het optreden van Jeppe bij zorginstelling Annenborch in Rosmalen paste er goed bij. Jeppe maakte van zijn optreden een feestje! Bijna-baner Jeppe (20): ‘Ik had vier verschillende liedjes uitgekozen, van Pavarotti tot een medley van Johnny Jordaan. Het was mijn bedoeling om iedereen tot swingen te krijgen. De heupjes mogen los en de armen de lucht in. Ik ben een echte gangmaker.’

Door samenwerking met de Stichting Bijna-baantjes was het optreden van Jeppe toegevoegd aan het beweegprogramma. De Stichting laat jongeren met een beperking buiten schooltijd werkervaring opdoen.

Muziekbox cadeau

De partners van het Ouderenfonds steunden de actie met een heuse muziekbox. Stichting Bijna-baantjes was superblij met dit bijzondere cadeau! "Het is Jeppe zijn droombaan en met de muziekbox kunnen we nu heel makkelijk voor nog meer muziekplezier gaan zorgen. Sommigen mensen zeggen dat muziek een ‘medicijn’ is dat door de muren van dementie heen weet te breken. We hopen dan ook dat Jeppe na zijn debuut vaker mag optreden bij zorgorganisaties." Het zou een fantastisch vervolg zijn op de Nationale Balkon Beweegdag!

www.bijnabaantjes.nl/nationale-balkon-beweegdag/

Deel dit bericht: