Hoe gebruik je de Sportautomaat?

Geplaatst op: 21 april 2021

 

Sinds vorige week donderdag staat de eerste Sportautomaat van Nederland in ’s-Hertogenbosch. De Sportautomaat is een ‘buitenberging’ voor sport- en spelmaterialen. Hij is zo groot als een elektriciteitskast. Iedereen kan gebruik maken van de sportattributen in de kast!

Download de Sportbox app

De Sportautomaat werkt met een app. Als gebruiker reserveer je een tijdsblok. Met de app open je de Sportautomaat. Zo krijg je toegang tot een uitgebreide selectie sportattributen. Na het gebruik plaats je alles terug in de automaat.

  1. Download de Sportbox app en registreer je (App Store / Google Play)
  2. Kies de locatie van de Sportautomaat
  3. Reserveer de tijd waarop jij wilt sporten

Om je te registreren, betaal je één keer €0,50. Dit kan via creditcard of PayPal. Binnenkort is dit ook mogelijk met iDEAL. Hierna is het gratis om de Sportautomaat te reserveren. Start dus gratis met je training, spel of activiteit!

Open en gebruik de Sportautomaat

Als het tijd is voor jouw training, open je de Sportautomaat met de app op je telefoon. Je kunt een uur lang lekker sporten en bewegen. De sportattributen zijn geschikt voor iedereen. Pionnen, balletjes, badmintonrackets, kettlebells, dumbles, hoepels, bokshandschoenen en nog meer.

Weet je niet zo goed wat je allemaal kunt doen met de sport- en spelmaterialen? In de app vind je diverse beweegoefeningen. ’S-PORT plaatst op de website www.s-port.nl/sportautomaat binnenkort ook inspiratiefilmpjes.

Sport en bewegen voor elke Bosschenaar

Met de Sportautomaat verlaagt de gemeente ’s-Hertogenbosch de drempel om te sporten en bewegen. In samenwerking met de Buurtsportcoaches van ´S-PORT en de sportwerkers van PowerUp073 worden senioren en jongeren van de wijk Zuidoost uitgedaagd (weer) in beweging te komen. Met een afwisselend programma, juiste begeleiding en laagdrempelige lessen stimuleert de gemeente onder andere deze groepen lekker een uurtje te sporten.

Door middel van de georganiseerde activiteiten stimuleren ’S-PORT en PowerUp073 jong en oud om óók zelfstandig met de Sportautomaat aan de gang te gaan. Buiten de geplande lesjes om is de Sportautomaat helemaal vrij om te gebruiken. Door vrije gebruikers, door sportverenigingen, door scholen, door bestaande sportclubjes. Het enige wat je hoeft te doen, is de app te downloaden, je trainingstijd te reserveren en aan de slag te gaan!

Meer informatie?

Voor meer informatie, een activiteitenschema en inspiratiefilmpjes, ga je naar www.s-port.nl/sportautomaat.

MEER INFORMATIE

Deel dit bericht:

20210415 101518 IMG 5088 IMG 5042