"Je moet toch in beweging blijven"

Geplaatst op: 07 mei 2021

 

Mee bewegen

Peter Wellens miste zijn wekelijkse Walking Football bij BLC. Toen hij de Beweeg Mee-poster in de krant zag staan, kwam zijn gevoel nog sterker naar boven. Peter: “Zulke oefeningen doen we tijdens onze warming-up, op het groene gras. Dan liggen de voetbalmannen op de grond. En ja, iedereen heeft wel ergens een beperking om alles goed mee te doen. Je moet mij eens zien als ik weer op moet staan.” Peter wordt vaker met Peer aangesproken, is een goedlachse, geboren in 1951. Na revalidatie van alvleesklierproblemen zocht hij een goede sportplek. Dat viel nog niet mee. Toen zijn fysiotherapeut Walking Footall voorstelde, wist hij nog niet dat dat zo leuk was. Peter: “We moeten het nu met buiten wandelen doen. Ik haal een voetbalmaatje op om samen te wandelen.”

In beweging blijven

De spierversterkende oefeningen die op de Beweeg Mee-poster staan doet Peter dan ook liever onderweg, als hij buiten is. Peter: ”Als ik een bankje zie kan ik mijn been achterwaarts opzwaaien. Eerst links dan rechts, allebei de benen tien keer. Daarna even op het bankje gaan zitten, voor oefening 23. Dan til je de knieën om en om op. Op de beweegposter staan 30 oefeningen!"

Peter weet dat thuis bewegen steeds normaler wordt. “Je kunt voor de televisie meedoen met de oefeningen van Olga Commandeur van Nederland in Beweging. Of dus aan de slag met de beweegposter en de oefeningen afstrepen. Met een volle kaart, scoor je een Bossche bingo!”, lacht Peter. En bij een Bossche bingo is het altijd prijs. Je krijgt je prijsje opgestuurd als je ‘de volle kaart’ instuurt naar de buurtsportcoach.

OOK MEE BEWEGEN?

DOWNLOAD DE POSTER Beweegposter 1

Contact

Ellen de Roos

Projectleider ´S-PORT SUPPORT

T. 06 16 52 94 71

sportsupport@s-hertogenbosch.nl

Deel dit bericht: