Knotsgekke run voor jongeren in Den Bosch

Geplaatst op: 19 augustus 2021

 

Op donderdag 26 augustus 2021 vindt de "Powerbattle 6.3 AMG Race" plaats in het hartje van 's-Hertogenbosch. Tijdens deze run nemen vier teams van zes jongeren in de leeftijd van 14 tot 18 jaar het tegen elkaar op. Onderweg krijgen de deelnemers verschillende uitdagingen en raadsels voor de kiezen. Presteert een team onvoldoende? Dan krijgt zij extra uitdagingen, zoals spelen met een blinddoek, aan elkaar vastgebonden bewegen of bepaalde voorwerpen meesjouwen. Het snelste team dat de run doorloopt, wint de felbegeerde wisseltrofee van ruim een meter.


Na anderhalf jaar geen Powerbattles te hebben gehad door de coronacrisis, is de 6.3 AMG Race de langverwachte kick-off van een nieuw seizoen. Powerbattle is een terugkerende activiteit waarbij jongeren uit verschillende delen van 's-Hertogenbosch tegen elkaar strijden in een zelf bedachte uitdaging. Zo is er al een DJ battle geweest, een dance-off, een dropping, een quiz, een kook challenge en zelfs een pizza eet challenge. Het team wat een Powerbattle heeft gewonnen kan door jongeren uit een andere wijk worden uitgedaagd tot een nieuwe battle.

Powerbattle is een initiatief van PowerUp073. Het idee is in 2018 ontstaan bij de recent overleden sportwerker Artour Arayapetyan, met als doel om jongeren uit verschillende delen van de stad met elkaar te verbinden en ze te stimuleren om nieuwe uitdagingen aan te gaan. “De benaming van de kick-off is een eerbetoon aan Artour. Naast zijn niet aflatende passie voor het werken met jongeren, had hij een grote voorliefde voor de Mercedes 6.3 AMG. Op deze manier is hij toch een beetje bij ons,” aldus collega en jongerenwerker Murat Doğan. Tijdens de kick-off is ook het nieuwe logo van Powerbattle te zien als eerbetoon aan de overleden sportwerker die veel heeft betekent voor Bossche jongeren.

De run start op donderdag 26 augustus om 11.00u bij het Centraal Station ’s-Hertogenbosch. Jongeren kunnen zich aanmelden via www.powerup073.nl. Deelname is gratis.

Deel dit bericht: