Coronamaatregelen en de gevolgen voor sporten en bewegen

Geplaatst op: 18 oktober 2021

 

Informatie over Corona en sport (waaronder zwemmen, groepslessen en sportevenementen). Op deze pagina staat actuele informatie over besluiten die effect hebben op sport en bewegen in onze gemeente.

Sportverenigingen, huurders en gebruikers van onze accommodaties informeren wij regelmatig bij wijzigingen en gevolgen van besluiten met direct mails.
Wil je meer informatie of heb je vragen? Stuur een e-mail naar verenigingen@s-hertogenbosch.nl. Heb je vragen over gebruik en huur van de gemeentelijke binnensport accommodaties contact op met Team Verhuur: mail naar info@verhuursport.nl.

Deze pagina wordt steeds aangepast na nieuwe besluiten van het kabinet over de maatregelen die de manier waarop we mogen sporten en bewegen beïnvloeden in gemeente 's-Hertogenbosch.

Iedereen mag weer binnen en buiten sporten. Sportwedstrijden zijn toegestaan.

  • Sporten in groepsverband is toegestaan.
  • Wedstrijden zijn toegestaan. Het gaat zowel om wedstrijden onderling en wedstrijden tegen andere clubs
  • Houd je verder aan de basisregels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

SPORT BUITEN, toegang met coronatoegangsbewijs

  • Bij alle wedstrijden en evenementen is publiek toegestaan. Met coronatoegangsbewijzen (CTB) is 100% van het aantal toegestane bezoekers mogelijk.
  • De horeca sluit wel na 00:00, met uitzondering van afhaalmogelijkheden, die mogen open blijven. Dit geldt voor: festivals, feesten en sportwedstrijden.

SPORT BINNEN, toegang met coronatoegangsbewijs

  • Voor sportevenementen binnen met vaste zitplaats geldt: 100 procent van de capaciteit mag gebruikt worden.
  • Bij sportevenementen zonder vaste zitplaats geldt: Voor sportevenementen met (voor een deel) geen vaste zitplaats mag maximaal 75 procent van de capaciteit gebruikt worden.

Toegestane tijden voor binnen evenementen met (voor een deel) geen vaste zitplaatsen: van 06.00 uur tot 00.00 uur.
Toegestane tijden voor binnen evenementen met alleen vaste zitplaatsen: geen beperkingen. De horeca is na 00.00 uur gesloten, met uitzondering van afhaalmogelijkheden.

ZWEMMEN, ZWEMBADEN

Actuele informatie over de zwemlessen of vrij zwemmen staat op de eigen websites: Kwekkelstijn.com en Sportiom.nl

CoronaCheck
Met de app ‘CoronaCheck Scanner’ kun je het coronatoegangsbewijs van je bezoekers controleren. Deze app is gratis te downloaden op alle smartphones. Een coronatoegangsbewijs toont aan dat uw bezoeker volledig gevaccineerd is, een herstelbewijs of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud heeft. Lees alle info over de scan app.

Protocollen en Tips

LINKS NAAR FINANCIËLE REGELINGEN

Deel dit bericht: