Nationale Sportweek 2021

Geplaatst op: 17 september 2021

 

Van 17 tot en met 26 september 2021 is de Nationale Sportweek. Het thema in onze gemeente is:

Sport doet iets met je. Deel dat ook met een ander!

Wij richten ons op drie specifieke onderwerpen:

  1. Voel je thuis in de sport!
  2. Sport kan overal!
  3. Samen sporten is leuker!

Voel je thuis in de sport!

We willen graag dat inwoners, van jong tot oud, zich thuis voelen in de gemeenschap van ’s-Hertogenbosch. En zich dus ook thuis voelen bij de verenigingen en sportaanbieders die onze gemeente rijk is. Toch vindt er nog steeds uitsluiting plaats. Bewust, maar ook onbewust. Zichtbaar, maar ook onzichtbaar.

Voel jij je welkom? Voelen mensen om jou heen zich welkom? Inclusie en diversiteit zijn begrippen die in onze huidige maatschappij heel relevant zijn. Ook tijdens de Nationale Sportweek besteden we hier aandacht aan.

Sport kan overal!

Sporten en bewegen in de openbare ruimte is niet meer weg te denken. Op steeds meer plekken worden 'urban sports' beoefend. Ook in onze gemeente zijn er toffe plekken om te sporten in de buitenlucht. Denk aan de Urban Dance Floors, de Sportautomaat, de SportContrainer, het skatepark aan de Oosterplas.

Ook verenigingssporten zijn omgetoverd tot urban sports. Onder andere basketbal, hockey en rugby kennen urban varianten. Deze disciplines zijn eenvoudiger en worden gespeeld in de openbare ruimte, buiten de club. Hiermee zijn de sporten toegankelijk voor iedereen.

Samen sporten is leuker!

De gemeente 's-Hertogenbosch telt meer dan 350 sport- en recreatieverenigingen. Hiermee is er voor ieder wat wils. Verenigingen spelen een dankbare rol bij het tegengaan van eenzaamheid. De vereniging is een plek van ontmoeting, van een praatje en van met elkaar bezig zijn.

Tijdens de Sportweek zijn er activiteiten waarbij ontmoeting en gezelligheid centraal staat.

Sport is voor iedereen en kan altijd en overal! Deel het met een ander, en voel wat sport met jou doet!

Klik op de knop hieronder voor het hele programma.

CHECK HET PROGRAMMA!

Deel dit bericht:

NSW Senioren heren NSW Uniek sporten NSW Jongeren urban