#NSW2021: Integreren als vrijwilliger bij sportverenigingen

Geplaatst op: 21 september 2021

 

Door Irfan Gadzo (verenigingsconsulent)

Meer dan de helft van de Nederlandse sportverenigingen is op zoek naar (meer) vrijwilligers. Daarnaast is er op het gebied van diversiteit onder het vrijwilligersbestand nog veel te winnen. Tegelijkertijd is het voor vluchtelingen in Nederland lastig om goed te integreren. Het blijkt vaak lastig om een sociaal netwerk op te bouwen en vaak is er nauwelijks contact met Nederlanders, waardoor eenzaamheid op de loer ligt. Het zijn drie thema's die nu in één programma gevat worden.

Met een vrijwilligersprogramma voor statushouders helpen we sportverenigingen structureel aan meer helpende handen. Tegelijkertijd is het vrijwilligerswerk voor statushouders een middel om de Nederlandse taal beter te oefenen, via de sport in contact te komen met nieuwe mensen en om onderdeel te worden van een lokale gemeenschap.


Op zoek naar vrijwilligers bij jouw vereniging? In samenwerking met de gemeente ’s-Hertogenbosch helpt Refugee Team sportverenigingen aan extra helpende handen door hen in contact te brengen met statushouders uit de stad. Refugee Team zorgt voor werving, een goede match en begeleiding van A tot Z. Meer weten? Kijk op refugeeteam.nl/verenigingen.

Heb je als club interesse of zijn er vragen, neem dan contact met me op!

Contact

Deel dit bericht: