Samen bewegen met de SportContrainer!

Geplaatst op: 29 april 2021

 

Op woensdag 28 april 2021 is de eerste SportContrainer van ’s-Hertogenbosch geplaatst in de wijk West. Hij staat naast Sporthal De Schutskamp. De SportContrainer is een vernieuwend sportconcept voor jong en oud. Iedereen kan gratis uitdagende fitness, survival en calisthenics oefeningen doen en werken aan een gezonde(re) leefstijl. Twee keer per week kan dit voor jongeren zelfs onder begeleiding van sportwerkers van PowerUp073 van het nabijgelegen jongerencentrum 4West. Hierdoor maken zij al vroeg kennis met verschillende sportmogelijkheden.

Ufuk Kâhya, wethouder Talentontwikkeling en Positieve Gezondheid:

“Met de SportContrainer krijgen jongeren de kans om elkaar te ontmoeten, (meer) te bewegen en nieuwe ervaringen op te doen. Door op jonge leeftijd kennis te maken met een gezonde leefstijl, bieden we de kans op meer gezonde en gelukkige jaren. Dat is zeker in deze tijd belangrijk. Het gebruik van de SportContrainer is gratis. Daardoor zorgen we dat de drempel laag is en alle jongeren er gebruik van kunnen maken!“

Te verplaatsen en voor iedereen

De SportContrainer is een zeecontainer die omgebouwd is tot klein sportpark. Dit maakt hem uniek, want hierdoor is hij makkelijk te verplaatsen. Tot en met de zomervakantie staat de SportContrainer in de wijk West. Hierna gaat hij naar een andere plek in de stad.

Een ander groot voordeel is dat de SportContrainer in de buitenlucht staat. Het mini sportpark is hiermee 24 uur per dag, 7 dagen in de week toegankelijk voor iedereen!

Meer gezonde en gelukkige jaren

Gezondheid is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Verschil in inkomen en mate van zelfredzaamheid zorgen ervoor dat de levensverwachting tot zeven jaar korter kan zijn. Dit vinden we onaanvaardbaar. Met het programma Positieve Gezondheid willen we deze verschillen verkleinen. En zorgen voor meer gezonde en gelukkige jaren voor onze inwoners. De SportContrainer is hier mooi voorbeeld van.

Daarnaast zorgt corona voor beweegarmoede onder veel mensen. De sportscholen zijn bijvoorbeeld al lange tijd dicht. Met de SportContrainer investeren we in laagdrempelig beweegaanbod voor iedereen in tijden van corona. Buiten sporten en bewegen vormen hierbij een belangrijke sleutel.

De SportContrainer is een samenwerking tussen ’S-PORT, jongerenwerk PowerUp073 en Nijha.

Meer informatie: www.s-port.nl/sportcontrainer

Contact

Saskia Groeneveld

Medewerker PR en Communicatie

T. 06 20 01 52 17

saskia.groeneveld@s-hertogenbosch.nl

Deel dit bericht:

IMG 5417 IMG 5453