Ramadan Cup was groot succes!

Geplaatst op: 04 mei 2022

 

Na een paar jaar is de Ramadan Cup terug van weggeweest. En dit jaar nóg populairder dan voorgaande jaren! Tijdens corona werd het toernooi gemist en dit was terug te zien aan het aantal deelnemers en toeschouwers. Met een gemiddelde opkomst van 250 toeschouwers tijdens elke speelronde was het een groot succes! Het toernooi vormde een ontmoetingsplek voor jongeren die daar behoefte aan hadden. Het was mooi om te zien dat dit ook echt gebeurde.


Het toernooi werd gehouden op vrijdagen en zaterdagen tijdens de Ramadan. De speelronden startten om 23.30 uur en eindigden om 02.00 uur. Het toernooi werd een aantal weken geleden geopend door burgemeester Mikkers.

Elke speelavond zat de sfeer er goed in. Het publiek leefde mee met de teams. De finaledag trok het meeste publiek. Er zaten toen meer dan 300 toeschouwers op de tribunes! Ook werd het toernooi regelmatig bezocht door gemeenteraadslieden. Net als vorige edities werd ook dit jaar een gezamenlijke iftar georganiseerd. De organisatie van het evenement, alle deelnemende teams, ambassadeurs van het goede doel Childrens Future en wethouders waren hierbij aanwezig. Ook hierbij stonden verbinden en ontmoeten centraal.

We kozen om van het toernooi een Bosch onderonsje te maken. Zo gaven we de kans aan Bosch talent om zich van hun beste kant te laten zien. De acht teams streden niet alleen om de beker, maar natuurlijk ook voor een stukje eer. Er waren twee poules van ieder vier teams. De nummers 1 en 2 van de poule speelden in de kruisfinales tegen elkaar. De winnaars van die wedstrijden streden in de finale om de beker.

De winnaar van het toernooi was Noord-boys. Met twee gelijkspellen in de eerste twee poulewedstrijden moesten ze de laatste poulewedstijd tegen Maza FC winnen om door te gaan naar de kruisfinales. In de kruisfinale won het team van Shadow en in de finale waren zij te sterk voor FC Sloop. Noord-boys gingen naar huis met de welverdiende beker!

Project Samen Sterk

De Ramadan Cup was de eerste activiteit van het nieuwe project Samen Sterk. Dit project is opgestart door de afdelingen Sport en Recreatie en Openbare Orde en Veiligheid van gemeente 's-Hertogenbosch. In dit preventieve project helpen wij jongeren door middel van sport. Hierbij richten we ons op jongeren die moeilijk bereikbaar zijn, voor velen uit beeld zijn of dreigen af te haken in onze samenleving. Dit doen we met collega's, maar ook met andere aanwezige krachten in de stad.

Contact

Bryan Bhugoea

Medewerker´S-PORT/ Project STERK

T. 06 55 24 82 09

b.bhugoea@s-hertogenbosch.nl

Irfan Gadzo

Verenigingsadviseur

T. 06 11 88 62 11

i.gadzo@s-hertogenbosch.nl

Deel dit bericht: