Spelen en bewegen in de jongste levensjaren sterke basis voor ontwikkeling van kinderen.

Geplaatst op: 15 februari 2022

 

In februari zijn twee groepen (van ruim 50) professionals gestart met de training Bodymap. De wetenschappelijk bewezen methode Bodymap richt zich op spelen en bewegen van kinderen tussen de 0 en 8 jaar. Spelen en bewegen thuis en op school draagt bij aan de ontwikkeling van jonge kinderen. Niet alleen ontwikkelen kinderen zich lichamelijk beter, het helpt ook om later goed te leren schrijven, rekenen, lezen en concentreren.

Startsein cursus Bodymap door wethouder Ufuk Kâyha.


Methode Bodymap sluit aan bij nieuw advies gezondheidsraad

Regelmatig bewegen en weinig langdurig stilzitten is belangrijk voor de gezondheid en een goede ontwikkeling van ook jonge kinderen. Op 22 februari gaf de Gezondheidsraad dit beweegadvies ook voor kinderen van 0 tot 4 jaar. De methode Bodymap wordt gegeven aan professionals die werken met kinderen tussen 0 en 8 jaar op de kinderdagopvang en basisschool. Deze methode sluit heel goed bij aan bij dit beweegadvies. Kinderen krijgen meer zelfvertrouwen. Ook ontwikkelen ze zich mentaal en fysiek beter als ze opgroeien. Hiermee verankeren we de doorlopende leerlijn omtrent bewegen voor 0 tot 13 jarigen binnen het kindcentrum. We geven kinderen gelijke kansen om gezond op te groeien. Gelukkige kinderen geeft ook gelukkige ouders.


Meer gezonde en gelukkige jaren

De training Bodymap voor professionals is onderdeel van de aanpak Samen Gezond ’s-Hertogenbosch. Hierbij zetten gemeente ‘s-Hertogenbosch en partners zich in voor meer gezonde en gelukkige jaren voor alle inwoners.

De trainingen worden nu gegeven in Rosmalen en bij BBS Haren Donk en Reit.
Kinderdagopvang Kanteel start in maart met het aanbieden van twee cursussen Bodymap voor pedagogisch medewerkers. In het najaar gaat ook Ons Kindbureau de scholing aanbieden.

Heb je vragen over Bodymap in 's-Hertogenbosch? Stel ze aan Monique Mallens.

Contact

Monique Mallens

Consulent Sport en Bewegen Gezondheid

T. (073) 615 97 80

m.mallens@s-hertogenbosch.nl

Deel dit bericht: