Eerste gamewall voor Rosmalen Rabbits!

Geplaatst op: 02 maart 2023

 

Gamen bij een sportvereniging? Het kan bij bij OJC Rosmalen. De eerste gepersonaliseerde gamewall bij een sportvereniging binnen de gemeente 's-Hertogenbosch is een feit! De Rosmalen Rabbits is de eerste gameclub die is ontstaan nadat het initiatief CLUBGAMING 073 is opgestart.

Want gamen met je teamgenoten voor of na een training is toch veel leuker dan alleen thuis? Eerder naar de club komen om een andere lid uit te dagen is toch leuk? En dat papa en/of mama dan een extra drankje drinken in de kantine is dan mooi meegenomen. En wie weet organiseren de jongeren wel zelfstandig een toernooi op de club, hoe cool is dat!

Meer dan een jaar geleden is Team Verenigingen aan de slag gegaan met het vraagstuk: Hoe kan gamen een positieve invloed hebben op jongeren die sporten bij een sportvereniging? Gemeente 's-Hertogenbosch is samen met Techonomy aan de slag gegaan met dit vraagstuk.

Het is algemeen bekend dat verenigingen kampen met een terugloop van jeugdleden. Er zijn meerdere manieren om hierop in te spelen. Het begint met bedreigingen om te zetten naar kansen.

Gamewall in NOS-journaal

NOC*NSF publiceerde een week na de opening van de Rosmalen Rabbits een onderzoek over de terugloop van jeugdleden. De NOS pikte dit op en zo werd Rinske Preijde van Team Verenigingen gebeld door een journalist met de vraag of ze iets wist wat bij dit onderzoek past. Rinske stuurde de NOS door naar OJC Rosmalen en zij maakten hier een mooi nieuwsitem van. Dit werd uitgezonden tijdens het 18.00 uur journaal op 16 februari 2023. Spoel door naar 00:11:37. Daar zie je Aemy Sevinga-Visser hierover vertellen.

To be continued… want de game wall staat er pas twee weken. En dit is pas het begin!

Ben jij nieuwsgierig naar de kansen van CLUBGAMING 073 voor jouw club? Neem contact op met Rinske Preijde!

Deel dit bericht:

Gamewall Rosmalen Rabbits 1 Gamewall Rosmalen Rabbits 2 Gamewall Rosmalen Rabbits 3