Positief Sportklimaat

Sport is van iedereen! Toch? Sport levert prachtige momenten en sporten is leuk om te doen! Maar die mooie emoties die bij de sport horen, kunnen ook omslaan in onsportief of ongewenst gedrag. Is bij jouw sportvereniging iedereen even welkom? Hoe zorg jij ervoor dat mensen zich thuis voelen? En wat doe je als club bij grensoverschrijdend gedrag?

De sportclub is één van de spaarzame plekken waar mensen met verschillende achtergronden elkaar ontmoeten en naar elkaar omkijken. Sport is van en voor iedereen. Toch vindt uitsluiting, discriminatie of racisme meer plaats dan je denkt.

Ga aan de slag binnen jouw vereniging!

Zorg ervoor dat jouw vereniging ook een plek is waar iedereen zich veilig en thuis voelt! Ontdek hoe jouw vereniging de sport meer gastvrij kan maken. Bekijk ook eens de themapagina van NOC*NSF.

Maak gebruik van beschikbare tools en middelen

Er zijn veel tools en middelen beschikbaar die kunnen helpen bij het vergroten van de sociale veiligheid op de vereniging. Achter de buttons hieronder vind je daarom verschillende documenten op het gebied positief sportklimaat die je als club helpen om aan de slag te gaan met de sociale veiligheid binnen de vereniging. Het geeft je een beeld van alle mogelijkheden. Ook vind je meer informatie over onze Jeugdsportsubsidie en bijbehorende voorwaarden. Maar blijf daarnaast vooral contact opnemen met Team Verenigingen voor verdere ondersteuning! Wij staan voor je klaar!

Heb je vragen over bovengenoemde thema's? Of heb je hulp nodig deze thema's binnen jouw vereniging eigen te maken? Neem contact op met Irfan of Evy.

Contact

Irfan Gadzo

Verenigingsadviseur

T. 06 11 88 62 11

i.gadzo@s-hertogenbosch.nl

Evy Pappot

Verenigingsondersteuner & Buurtsportcoach NOORD

T. (073) 615 55 85

e.pappot@s-hertogenbosch.nl

Terug naar overzicht