Positief Sportklimaat

Sport is van iedereen! Toch? Sport levert prachtige momenten en sporten is leuk om te doen! Maar die mooie emoties die bij de sport horen, kunnen ook omslaan in onsportief of ongewenst gedrag. Is bij jouw sportvereniging iedereen even welkom? Hoe zorg jij ervoor dat mensen zich thuis voelen?

De sportclub is één van de spaarzame plekken waar mensen met verschillende achtergronden elkaar ontmoeten en naar elkaar omkijken. Sport is van en voor iedereen. Toch vindt uitsluiting, discriminatie of racisme meer plaats dan je denkt.

We moedigen je aan om aan de slag te gaan met thema's als diversiteit, grensoverschrijdend gedrag en een veilig sportklimaat. Ontdek hoe jouw vereniging de sport meer gastvrij kan maken. Bekijk ook eens de themapagina van NOC*NSF.

Jeugdsportsubsidie & VOG

De gemeente 's-Hertogenbosch zet de Jeugdsportsubsidie in om verenigingen te stimuleren aan de slag te gaan met een veilig, positief en gezond sportklimaat. Het doel is: een plezierige en veilige sportomgeving voor kinderen en jongeren.

Eén van de voorwaarden om aanspraak te maken op de Jeugdsportsubsidie is dat vrijwilligers van de vereniging een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moeten hebben.

Wil je meer weten over de Jeugdsportsubsidie en benieuwd hoe je een VOG kunt aanvragen? Bekijk de pagina of klik op de button hierboven.

Inclusie in de sport; iedereen is welkom

Wordt er binnen jouw Bossche sportvereniging gesproken over thema's als inclusie, discriminatie en uitsluiting? In onze menukaart vind je een breed aanbod van workshops, cursussen en webinars helpen we je na te denken over deze thema's. Lees meer of klik op de button hierboven.

Vertrouwenscontactpersoon (VCP)

Is er binnen jouw vereniging een Vertrouwenscontactpersoon? Een Vertrouwenscontactpersoon biedt binnen de vereniging een luisterend oor en kan de drempel voor sporters, spelers en leden verlagen om grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar te maken. Het biedt een veilige manier om een melding te maken.

De opleiding tot Vertrouwenscontactpersoon kan gevolgd worden via NOC*NSF. Bekijk de website voor meer informatie of klik op de button hierboven.

Wil je over bovenstaande onderwerpen in gesprek? Dat kan! Neem contact op met Irfan Gadzo of Evy Pappot.

Contact

Irfan Gadzo

Verenigingsadviseur

T. 06 11 88 62 11

i.gadzo@s-hertogenbosch.nl

Evy Pappot

Buurtsportcoach NOORD

T. (073) 615 55 85

e.pappot@s-hertogenbosch.nl

Terug naar overzicht