Positief Sportklimaat


Sport is van iedereen en juist daarom is een positief sportklimaat zo belangrijk. Is jouw vereniging een plek waar iedereen zich veilig en thuis voelt? Lees hier hoe je zorgt voor een inclusieve sportvereniging.

Weg met onsportief gedrag

De sportclub is één van de weinige plekken waar mensen met verschillende achtergronden elkaar ontmoeten en naar elkaar omkijken. Mooi, want sport is van en voor iedereen. Toch vindt uitsluiting, discriminatie of racisme meer plaats dan je denkt.

Op naar de meest gastvrije club

Is bij jouw sportvereniging iedereen even welkom? Hoe zorg jij ervoor dat mensen zich thuis voelen? En wat doe je als club bij grensoverschrijdend gedrag? Bekijk de themapagina van NOC*NSF eens om je laten inspireren voor een gastvrije club.

Handige tools en middelen

Goed om te weten: er zijn veel tools en middelen beschikbaar die helpen bij het vergroten van de sociale veiligheid binnen je vereniging. Achter de buttons hieronder vind je verschillende documenten die je als club helpen om aan de slag te gaan met sociale veiligheid. Ook is er binnen onze gemeente subsidie beschikbaar voor clubs die hoog in willen zetten op een positief sportklimaat. Lees hier meer informatie over onze Jeugdsportsubsidie en de bijbehorende voorwaarden.

Samen voor een positief klimaat

Gastvrije sportverenigingen zijn van ons allemaal en zijn een continu proces. Blijf met vragen en voor ondersteuning vooral contact opnemen met Team Verenigingen. Wij staan voor je klaar!

Heb je vragen over bovengenoemde thema's? Of heb je hulp nodig deze thema's binnen jouw vereniging eigen te maken? Neem contact op met Irfan of Evy.

Contact

Evy Pappot

Coördinator Sport & Preventie / Coördinator Positief Sportklimaat

T. (073) 615 55 85

e.pappot@s-hertogenbosch.nl

Terug naar overzicht

'Binnen een positief sportklimaat voelt iedereen zich even welkom.'