Wandelen


Wandelen is de ideale sport om op een ontspannen manier in beweging te blijven. Het is goed voor je gezondheid en voor je weerstand. Dan hebben we hier ook nog eens een prachtige omgeving om in te wandelen. Enthousiast? Op deze pagina vind je wandelactiviteiten. In een aantal wijken zijn ook speciale wandelgroepen. Zorg dat je bewust veilig onderweg bent.

Liever niet alleen? Ga met een wandelmaatje of start een wandelgroep

Hou je ook zo van wandelen, maar ga je liever niet alleen? Samen met jou zoeken we een wandelmaatje. Misschien wil je zelf wel een wandelmaatje worden of een wandelgroep starten? Neem hiervoor contact op met Linda (l.peeters@s-hertogenbosch.nl): (073) 615 58 85. Goed om te weten: op Facebook is er een speciale wandelgroep waar je een wandelmaatje kunt zoeken: Wandelmaatje gezocht - 's-Hertogenbosch (Den Bosch) | Facebook. Je moet je hiervoor wel aanmelden bij de groep.

Enkele wandelgroepen

  • Zin in een spontane wandelgroep die iedere keer in andere stadsdelen en op andere tijden wandelt? Dan is deze groep misschien iets voor jou. Je komt in een WhatsApp-groep van wandelaars. Iemand appt in de groepsapp om te gaan wandelen. Als je zin hebt, sluit je aan. Aanmelden voor deze groep gaat via Petra Bechtold (mail: Bechtold-p@home.nl of T: 06 21 44 74 42).
  • Er is ook een leuke wandelgroep in Noord. De groep wandelt elke donderdag van 09.30 tot 10.30 uur zonder begeleiding. Ook deze groep komt samen via WhatsApp. Aanmelden doe je via Buurtsportcoach NOORD Matti van den Elzen.
  • Wandelgroep De padenpioniers wandelt iedere vrijdag in de mooiste natuurgebieden; denk aan het prachtige Sterrenbos, Vughtse Hei, Moerputten en Bossche Broek. Aanmelden voor deze groep kan via: padenpioniers@gmail.com.

Wandel met een app

Er zijn verschillende wandelapps voor je mobiele telefoon. Download ze via de Play of App Store op je telefoon.

  • Erfgoed 's-Hertogenbosch Route App: wandel of fiets door de geschiedenis van 's-Hertogenbosch! Met de gratis routeapp kun je het erfgoed van 's-Hertogenbosch en omgeving ontdekken.
  • Blokje om: vul in hoeveel kilometer je wilt wandelen en de app rekent een leuke route voor je uit. Voor iPhone.
  • Ommetje: maak dagelijks een wandeling en houd je hersenen gezond.

Mooie wandelroutes via diverse websites

“Wandelen: een ideale sport om ontspannen in beweging te blijven” – Jaap de Ruiter

Contact

Linda Peeters

Buurtsportcoach in Binnenstad, Muntel/Vliert en West (Boschveld, Deuteren en Paleiskwartier)

T. 06 15 04 65 98

l.peeters@s-Hertogenbosch.nl

Een wandelend koppel op een verhard pad in de natuur

Alle komende Wandelen activiteiten

Twee benen met wandelschoenen die aan het wandelen zijn

Wandelen bij Katrien

locatie: Bij Katrien

Twee benen met wandelschoenen die aan het wandelen zijn

Wandelen bij Katrien