Bosch Sportakkoord


Het Bosch Sportakkoord gaat door! Ook dit jaar is er €65.000,- stimuleringsbudget beschikbaar voor sociale sport- en samenwerkingsinitiatieven. Op 7 maart 2022 gaat de subsidieregeling open.

Nieuwsgierig naar wat het Bosch Sportakkoord precies is? Heb jij een tof idee? Of wil je partner worden? Lees dan verder!

Terug naar het begin

Op zaterdag 1 februari 2020 is het Bosch Sportakkoord ondertekend. Vijftig organisaties, waaronder de gemeente ’s-Hertogenbosch, zetten hun handtekening onder het akkoord. Samen willen zij de sport versterken en de maatschappelijke kracht van sport optimaal benutten. Het lokaal akkoord helpt hen de krachten te bundelen.

Met het ondertekenen van het Sportakkoord onderschrijven ze een bijdrage te willen leveren aan de realisatie van de dertien ambities die in het akkoord zijn benoemd. Deze zijn verder uitgewerkt in actiepunten. Partners die één of meer actiepunten willen oppakken, kunnen hiervoor stimuleringsbudget aanvragen.

Het Sportakkoord

Ben je benieuwd naar de inhoud van het akkoord en/of zou je graag onderdeel er van uit willen maken? Dat kan! Het akkoord is een levendig document. Meer informatie over de totstandkoming inhoud en de ambities voor dit jaar vind je hier:

Gekoppeld aan het akkoord zijn verschillende actiepunten. De trekkers van deze actiepunten kunnen een aanvraag voor uitvoeringsbudget indienen.

Feiten en cijfers

  • Het aantal partners was op 1 februari 2021 uitgegroeid tot vijfenzeventig!
  • Van de in totaal tachtig actiepunten worden er op dit moment negenentwintig opgepakt. Dit is een percentage van 36%.
  • In 2020 is het subsidiebedrag van €65.000,- verdeeld onder achttien partners.

Voorbeelden van mooie initiatieven

  • Het inzetten van statushouders als vrijwilliger bij een sportvereniging (door More2Win en Bossche sportverenigingen).
  • Het organiseren van valpreventie voor kwetsbare ouderen (door Sportacademie van Gent en FysioCompany De Haren).
  • Het experimenteren om het gebruik van wegwerpplastic in de sportomgeving te verminderen (door Sparkling Plastic, HC ’s-Hertogenbosch en v.v. OJC Rosmalen).

Partners in beeld

Bekijk de video hieronder en hoor hoe samenwerkingen tot stand gekomen zijn, over verwachtingen en over de resultaten.

  • Clubtools en OSC'45

Word partner van het Bosch Sportakkoord!

Ook in 2021 komt het stimuleringsbudget beschikbaar. De eerste aanvraagtermijn is gesloten. Wil jij aanspraak maken op dit budget? Benieuwd naar de mogelijkheden? Later in het jaar opent de tweede termijn. Bekijk nu alvast de video van Bosch Sportakkoord-coördinator Evy Pappot.

Heb je vragen?
Neem contact op met Evy Pappot.

Contact

Evy Pappot

Buurtsportcoach NOORD

T. (073) 615 55 85

e.pappot@s-hertogenbosch.nl

211221 Partners Bosch Sportakkoord