Fit4Me


Sporten en bewegen voor minima met Fit4Me

Help mensen die leven onder de armoedegrens en breng hen in beweging met Fit4Me. Meld je aan als Fit4Me-aanbieder en geef minima de kans om te sporten en bewegen.

Meld je aan bij Hanneke van Dillen

Geen geld en mogelijkheden om te sporten en bewegen

Voor mensen met een kleine beurs is sporten één van de eerste activiteiten die wegvalt. Terwijl in beweging blijven zo belangrijk is voor de lichamelijke en mentale gezondheid. De groep Bosschenaren die in armoede leeft, heeft te maken met het slechter worden van de gezondheid. Ook voelen zij zich vaker angstig en raken zij meer afgezonderd en alleen. Uit een onderzoek onder leden van Quiet blijkt dat minima graag willen sporten en bewegen. Helaas hebben zij hier simpelweg niet het geld en de mogelijkheden voor. Quiet is een platform voor mensen die leven onder de armoedegrens.

Daar kunnen wij samen wat aan doen!

Terug naar het begin van Fit4Me

Het project Fit4Me startte in 2016. Initiatiefneemster Maaike Schneider wist vanuit haar voormalige werk als sportconsulente dat een grote groep Bosschenaren wil sporten, maar een lidmaatschap niet kan betalen. “Zonde!”, vond ze. Met de hulp van Buurtsportcoaches van ´S-PORT, gemeente ’s-Hertogenbosch en, toen nog, Fysiotherapie Ergo Optima startte Fit4Me. Via de Voedselbank vond Maaike een groep geïnteresseerden. Zij werden in de fitnessruimte op het Stadskantoor persoonlijk begeleid door fysiotherapeut Perry Broers. Het bleek een groot succes!

Geef minima een kans om te sporten en bewegen en doe mee!

Om nog meer minima de kans te geven om te sporten en bewegen, breiden we Fit4Me uit naar verschillende wijken. Het afgelopen jaar ontstonden er meerdere samenwerkingen. Onder andere met Fysiotherapie Smits, Perry Broers van Fysiotherapie Den Bosch Oost, Fysiocompany De Haren werken samen met het Koning Willem 1 College en Quiet. Steeds meer kwetsbare mensen ervaren op een laagdrempelige manier de positieve effecten van bewegen. Help jij ook mee om meer Bosschenaren de kans te geven om in beweging te komen?

Als aanbieder van Fit4Me faciliteer je dit maatschappelijke project. Je helpt Bosschenaren met een kleine beurs:

  • aan de (brood)nodige sport en beweging
  • een betere lichamelijke en mentale gezondheid
  • zich minder afgezonderd en eenzaam te voelen
  • aan ontspanning
  • een gezond gewicht en een beter uithoudingsvermogen
  • beter in hun vel te zitten
  • een plek in de maatschappij te geven

Wij verwachten van jou:

  • betrokkenheid met de doelgroep
  • wekelijks beschikbaar stellen van en het inzetten van kennis, kunde en/of faciliteiten, en pro-actieve coaching richting deelnemers

Contact met Fit4Me

Wil je meer informatie over het gezonde, maatschappelijke project Fit4Me?
Neem contact op met Hanneke.

Contact

Hanneke van Dillen

Consulent Sport en Bewegen 50Plus

T. (073) 615 97 79

h.vandillen@s-hertogenbosch.nl

Fit4me print 5 LR

Zij gingen je voor!

In de afgelopen jaren namen verschillende praktijken Fit4Me in hun aanbod op. Zij delen graag hun redenen om mee te doen en hun ervaringen.

Lees het verhaal van Perry Broers Lees het verhaal van Irma de Kinderen Lees het verhaal van Kim Deiman

Ervaringen van Fit4Me-deelnemers

Fit4Me brengt met persoonlijke begeleiding kwetsbare mensen in beweging. De volhouders laten dankbaar weten: ‘Fijn om even uit de rotzooi thuis te zijn’ en ‘de persoonlijke begeleiding geeft meer vertrouwen’. Sporten motiveert en inspireert. Zo ook Chantal, die deelnam aan Fit4Me bij Fysiotherapie Smits.

Lees het verhaal van Chantal Fit4me print 17 LR