Samen gezond


In een nauwe samenwerking met ´S-PORT, de GGD Hart van Brabant en Welzijn Divers, gaan we met Samen gezond in ’s-Hertogenbosch aan de slag. Door handen ineen te slaan, door samenwerking te zoeken met bestaande partners, groepsleerkrachten, directeuren, sportaanbieders, gezondheidscentra, professionals maar ook met (groot)ouders van de kinderen en jongeren willen wij een gezonde leefstijl op de agenda zetten. Om dit doel te bereiken wordt ingezet met een positieve aanpak.

De boodschap van Samen gezond ligt op 3 speerpunten:

  1. Drink meer water en minder zoete drankjes
  2. Eet meer groente en fruit en minder ongezonde tussendoortjes
  3. Ga lekker sporten en bewegen; het is leuk

Iconen Samen Gezond In Bann

Samen gezond is de uiting van Jongeren op Gezond Gewicht in de gemeente ’s-Hertogenbosch. Naast een daling van kinderen en jongeren met overgewicht in 2017 ten opzichte van 2015 en een stabilisatie van het aantal kinderen met obesitas ligt de uitdaging om alle inwoners (blijvend) te stimuleren, motiveren, en activeren naar meer bewegen en een gezonde leefstijl.

Wat kan ik doen?  Wat kun je als inwoner, professional, basisschool, voortgezet onderwijs, zorginstelling, vereniging of ouder doen? Hieronder staan de verschillende projecten waarmee Samen gezond actief is!

Projecten

Scholen en kinderopvang

Is er al sprake van overgewicht?

Medewerker

Monique Mallens

Consulent Sport en Bewegen Gezondheid

T. 06 51 10 91 22

m.mallens@s-hertogenbosch.nl

Samen gezond
aantal: 0