School in beeld: Tycho Demmink bij KC Den Krommenhoek

Kun je aangeven wat jullie allemaal al aan sport-en-bewegen en gezondheid op school doen?

De leerlingen krijgen twee keer per week gym. Doordat we geen eigen gymzaal bij school hebben reizen we één keer per week met de bus naar een gymzaal in Rosmalen. De extra reistijd heeft doen besluiten de 2e gymles buiten bij de school te doen. Directeur, Marleen Kant, vindt bewegen enorm belangrijk en heeft een subsidie aangevraagd voor extra plusuren voor Tycho. Om de tijd tot toekenning van de subsidie te ‘overbruggen’ faciliteert school al in deze extra plusuren. Daardoor kan ik nu al tijdens schooltijd extra gym kan geven aan leerlingen met een beweegachterstand. Na schooltijd is er 1x in de week Plein Actief!. Een naschoolse activiteit waarbij kinderen begeleid spelen en bewegen op het schoolplein.

Heb je goede ontwikkelingen & activiteiten die je een andere school zeker zou aanraden?

  • Gymplus tijdens schooltijd waarbij leerlingen met een beweegachterstand extra gym krijgen om zo hun motorische ontwikkeling in te halen.
  • Een nieuw en tot beweging uitdagend schoolplein met o.a. balansparcours, tunnels, een klimboom en duurzame groene uitstraling.

De aanleg van het schoolplein is mede mogelijk gemaakt doordat we mee hebben gedaan aan het NK tegelwippen. Doel van dit NK is ‘tegels eruit en groen erin’. Professionals en ouders van school hebben twee zaterdagen meegewerkt aan de aanleg van ons nieuwe schoolplein. Geweldig!

Als je nog één iets zou kunnen ontwikkelen op school op het gebied van sport-bewegen-gezondheid, wat zou dat zijn?

Er staan al een aantal mooie dingen op de planning.

  • Ik volg een training weerbaarheid, waardoor ik straks weerbaarheidslessen op school kan geven.
  • Heel graag willen we aan de slag gaan met Bewegend Leren.
  • Ook het project Citytrainer Junior is een wens van onze school.

Zou jij kiezen voor elke dag 45 minuten gymles op school? Waarom wel of waarom niet?

Elke dag bewegen heeft zeker mijn voorkeur. Bewegen tijdens schooltijd kan natuurlijk op allerlei manieren. Drie keer in de week gym zou fantastisch zijn (mits we dan wel een gymzaal bij school hebben😊) en de andere twee dagen zou ik andere beweegactiviteiten aanbieden zoals bijvoorbeeld Bewegend Leren.

Met welke quote wil je anderen inspireren?

Gym is het allerleukste vak op school! ;)

Contact

Tycho Demmink

Medewerker Sport en Bewegingsonderwijs, KC De Kruisboelijn

T. 06 15 90 84 10

t.demmink@s-hertogenbosch.nl