´S-PORT SUPPORT OOK ALL INCLUSIVE?

Geplaatst op: 09 juli 2021

 

Maybe Boozegeoisie ging op bezoek bij ´S-PORT SUPPORT met de vraag: "Hoe organiseer je thuisgevoel? Wie bepaalt wie er thuis is in ’s-Hertogenbosch en wie niet? Hoe ga je om met je rol als ’gast’ en hoe gedraag je je als ‘kwast’? "

Den Bosch draagt al een aantal jaren de titel ‘Meest Gastvrije Stad’. Hoe verhoudt dat zich met de ervaring van de mensen die hier wonen? Binnen All Inclusive koppelen we de leefwerelden van verschillende Bosschenaren aan elkaar.

Maybe Boozegeoisie, of wel Malou van Doormaal, deelt bevindingen van haar actieonderzoek in een leuke publicatie. LEES HIER!

Waarom?

Inclusiviteit en diversiteit staan hoog op de politieke agenda. Dit zijn institutionele termen die niet altijd aansluiten bij de realiteit. Want wat betekent dit nu precies? Artistiek leider Malou van Doormaal en special manager Maybe Boozegeoisie merken dat ze zich als witte, geboren en getogen Brabanders thuis voelen in Den Bosch, maar dat er weinig ruimte is voor hun queer identiteit. Waar komt dit door? Hoe kan je hier een plek voor organiseren?

Je thuis voelen

We betrekken verschillende communities uit gemeente ‘s-Hertogenbosch. Gevestigde groepen, organisaties en verenigingen, maar ook de meer onzichtbare gemeenschappen. Zo ging Maybe op bezoek bij ´S-PORT SUPPORT, een netwerk van ondernemers die sportorganisaties helpen met hun kennis en kunde. Jezelf thuis voelen, de ander accepteren; het leek een vanzelfsprekendheid. Maybe werd niet raar opgekeken, maar speelde gewoon mee tijdens het beachvolleybal. Bij de theatergroep van Minoux sprak Maybe vrouwen met een heel andere ervaring. De mensen om je heen kunnen wel lief zijn, maar wat als de IND je geen verblijfsvergunning geeft? Wat als je wordt aangesproken met je huidskleur in plaats van je naam?

< terug
S PORTSUPPORT