Verhuur

Wil je als school, sportvereniging, bedrijf of voor jezelf een sportaccommodatie huren? Dat kan. Op deze pagina lees je hoe je dat kunt doen. Ook vind je hier algemene informatie over de accommodaties. Je komt meer te weten over de regels, voorwaarden, tarieven, bijzonderheden en contactgegevens.

Tijdelijke info: Hambakendreef en De Schutskamp tot 1 oktober dicht

In de zomervakantie hebben we enkele van onze gymzalen, sportzalen en sporthallen gerenoveerd. De renovaties aan gymzaal Hambakendreef en sporthal De Schutskamp lopen uit. Deze accommodaties zijn tot 1 oktober 2023 niet te huren.

Waar en wanneer kun je een accommodatie huren?

De gemeente 's-Hertogenbosch beheert veel sportaccommodaties. Deze liggen verspreid over de hele gemeente. De planningen en reserveringen voor de meeste gemeentelijke sportaccommodaties is in handen van Team Verhuur van de afdeling Sport en Recreatie. Gaat verhuur via een andere afdeling, dan lees je dat bij de informatie over die accommodatie. Het huidige sportseizoen loopt van maandag 5 september 2022 tot en met vrijdag 14 juli 2023. Het sportseizoen 2023-2024 begint op maandag 28 augustus 2023 en eindigt op zondag 7 juli 2024.

Naar de seizoen aanvraag


Reserveren kan per e-mail, telefonisch én online 24/7

Je kunt op verschillende manieren een reserveringsaanvraag doen:

  • Bel: (073) 615 97 16 (op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur).
  • Mail: info@verhuursport.nl.
  • Online reserveren: dit gaat via de webshop verhuursport.nl. Online reserveren kan alleen als je een account hebt aangevraagd. Huren kan voor minimaal 1 uur en maximaal 3 aaneengesloten uren. Uitzondering is squash; huren kan dan per 1/2 uur.

Let op: alleen als je accountaanvraag per mail door Team Verhuur bevestigd is, kun je: zoeken, boeken en sporten!

Reserveren voor meerdere locaties, dagen en tijden

Een reservering voor meerdere dagen of locaties aanvragen, kan alleen per mail of telefonisch. Het kan zijn dat een aanvraag beoordeeld moet worden op extra voorzieningen. In dat geval sturen wij eerst een Checklist om te beoordelen of dat zo is. Er gelden dan vaak aanvullende regels en kosten. In dit geval kun je dus:


Filmpje 'Snel zelf een sportuurtje regelen doe je zo!'

Iedereen kan onze accommodaties huren

Het zijn vooral sportverenigingen en scholen die de gemeentelijke accommodaties huren. Maar wist je dat je dit ook als particulier of als bedrijf kunt doen? Goed om te weten: alle gemeentelijke accommodaties voldoen aan de bestaande ventilatie-eisen. Doordat de bouwjaren van de accommodaties niet hetzelfde zijn, zijn die eisen niet overal gelijk. Er zijn bijvoorbeeld accommodaties met een luchtbehandelingskast en accommodaties met dakventilatoren.

Waar vind ik een overzicht van alle sportparken, -hallen, -zalen en gymzalen?

Hier vind je het complete overzicht, de contactgegevens en alle informatie over de voorzieningen in de gemeentelijke sportaccommodaties: Gemeentelijke sportaccommodaties.

Heb je vragen over facturen en betalingen?

  • Mail dan naar facturen@s-hertogenbosch.nl of bel (073) 615 98 72.
  • Met inhoudelijke vragen kun je terecht bij Sam Smies, manager Binnensport gemeente ’s-Hertogenbosch. Bel 06 51 52 22 14 of mail s.smies@s-hertogenbosch.nl.
  • Facturen verzendt de gemeente 's-Hertogenbosch voor de afdeling Sport en Recreatie digitaal per mail. Zie ook: www.s-hertogenbosch.nl/facturen.


Zwemmen in onze gemeente

In ’s-Hertogenbosch zijn twee zwembaden: Combibad Kwekkelstijn en het Sportiom. Op de websites van de zwembaden vind je alle informatie die je nodig hebt. We raden aan om voordat je gaat zwemmen eerst de actuele informatie over de activiteiten en de openingstijden te bekijken. Wil je naar Kwekkelstijn? Dan is het nodig om eerst te reserveren via de webkassa.

Twee strandbaden met toezicht: het Engelermeer en de Oosterplas

Gemeente 's-Hertogenbosch beheert twee strandbaden: het Engelermeer (t: 06 46 97 15 66) en de Oosterplas (t: 06 29 65 57 34). Hier kun je zwemmen op eigen risico. In de zomerperiode (vanaf 15 mei 2023) is hier bij mooi weer toezicht tot ongeveer 18:00 uur. Waar je rekening mee moet houden:

Alle verhuurdocumenten op een rij:


Melding maken of heb je toch een vergunning nodig?

'Scholen, verenigingen, bedrijven en particulieren kunnen onze accommodaties huren.'