Veilig Sportklimaat

VSKSport levert prachtige momenten en sporten is leuk om te doen! Maar die mooie emoties die bij de sport horen kunnen ook omslaan in onsportief of ongewenst gedrag. Iedereen kent de voorbeelden wel: de sporter die te agressief speelt, de scheidsrechter die belaagd wordt en de bestuurder die niet durft in te grijpen.

Actieplan:' naar een veiliger sportklimaat'  De sportbonden en het NOC*NSF vinden dat iedereen een leven lang moet kunnen genieten van zijn of haar sport, van sportmomenten en van sporthelden! Daarom gaan we samen met de verenigingen ervoor zorgen dat iedereen zich prettig en veilig voelt in de sport en zichzelf kan zijn!

Het actieplan is opgezet om gewenst gedrag te stimuleren en ongewenst gedrag in en rondom de sport aan te pakken. Het wordt uitgevoerd door de sportbonden met het NOC*NSF. Het heeft steun van het ministerie van Veiligheid en Justitie, het ministerie van VWS, de Vereniging Nederlandse Gemeenten en de MO groep.


Met ´S-PORT willen we kijken hoe we dit in onze stad samen kunnen oppakken, dit thema op de agenda zetten. Heb je al ideeën of wil je delen wat de verenigingen nu al doen? Neem contact op.

Medewerker

Irfan Gadzo

Verenigingsadviseur

T. 06 11 88 62 11

i.gadzo@s-hertogenbosch.nl