Werven en behoud van leden en vrijwilligers

Staat de poort van jouw vereniging open? Staat de koffie voor een nieuw lid klaar? Hoe is het ontvangst op jouw club geregeld? Het werven en binden van leden en vrijwilligers begint bij gastvrijheid. Als jij je thuis voelt bij een club dan heb je daar iets voor over. Je wilt erbij horen! Je wil graag lid worden en je samen inzetten voor de vereniging. Zo gaan we verenigen binnen de vereniging.

Wie en wanneer heeft het bestuur deze week het zonnetje gezet? Vrijwilligers zijn de bouwsteen van de vereniging. Iedere taak hierin is belangrijk. Ieder lid speelt graag op goed onderhouden speelveld van hoge kwaliteit en drinkt een lekker drankje aan de bar. Het is fijn als alle wedstrijden en trainingen wekelijks weer goed geregeld zijn. Dat is niet altijd makkelijk en zeker niet vanzelfsprekend. De vrijwilligers die hiervoor iedere week zich inzetten zijn goud waard en moet je helpen, ondersteunen en koesteren.

Team verenigingen kan je helpen met jouw vrijwilligers beleid en clubcultuur. Wie wil je zijn en hoe draag je die clubcultuur uit?

TOOLS