Werven en behoud van leden en vrijwilligers

Staat de poort van jouw vereniging open en de koffie klaar? Hoe is het ontvangst op jouw club geregeld? Het werven en binden van leden en vrijwilligers begint bij gastvrijheid. Als jij je thuis voelt bij een club dan heb je daar iets voor over. Je wilt erbij horen! Je wil graag lid worden en je samen inzetten voor de vereniging.

Vrijwilligers zijn de bouwstenen van de vereniging. Ieder lid speelt graag op een goed onderhouden speelveld en drinkt gezellig een drankje aan de bar. Het is fijn als alle wedstrijden en trainingen wekelijks goed geregeld worden. Dat is niet altijd makkelijk en zeker niet vanzelfsprekend. Vrijwilligers die zich inzetten voor de club zijn goud waard en moet je koesteren! Wanneer is er bij jou voor het laatste een vrijwilliger in het zonnetje gezet?

Vrijwilligers in of uit 's-Hertogenbosch

Wist je trouwens ook dat vrijwilligers die wonen, of actief zijn via een vereniging in de gemeente 's-Hertogenbosch verzekerd zijn via de VNG Vrijwilligerspolis. Als vereniging hoef je voor deze verzekering niets te registreren. Wil je meer informatie? Op de pagina van Galant vind je onder andere een brochure en de polisvoorwaarden.

Schakel Team Verenigingen in voor hulp!

Team Verenigingen kan je helpen met jouw vrijwilligersbeleid en clubcultuur. Wie wil je zijn en hoe draag je die clubcultuur uit? Speel het gastvrijheidsspel en krijg inzicht.

TOOLS

Terug naar overzicht