CorporateTrailer support floorball-fanaat Maxime Verdijk


Fanantiek floorballer Maxime Verdijk ontmoette op een mooie dinsdagochtend Jan Suiskens, directeur-eigenaar van ‘S-PORT SUPPORTER Corporate Trailer in Vught. Jan maakt films en reclames en gelooft in de kracht van storytelling. In gesprek met Maxime ging hij op zoek naar het unieke verhaal van Floorball Den Bosch. Dit gaat alleen maar helpen om het dynamische hockeyspel beter bekend te maken in de omgeving.

Wat is floorball?

Floorball is een nog kleine zaalsport in Den Bosch en omgving. De club Floorball Den Bosch werd in 2019 opgericht. Floorball speel je met een soort kunststof ijshockeystick in een team. De lichte plastic gatenbal moet het doel in.

Waarom is floorball zo leuk?

Jan zette tijdens het gesprek met Maxime zijn scherpe vraagtechnieken in en hielp bij het positioneringvraagstuk van de club. Floorball Hockey wil namelijk groeien en bekender worden in de omgeving. Wat de sport volgens Maxime en een paar clubleden zo leuk maakt om te spelen? “We zijn een ontzettend gezellige club. De sport floorball is ook nog eens snel, laagdrempelig en lekker om te doen.”

Laat floorball leven

Jan dacht hardop mee en vroeg door op ‘sportieve concurrenten’ en ‘de doelgroep’. Nu blijken vooral 25- tot 40-jarigen bij de club te spelen. Wil je deze groep uitbreiden, dan is het nodig om met jouw ‘Floorball-story’ op het hart van deze doelgroep te mikken.

Vertel een goed en scherp verhaal

Zaken die dan belangrijk zijn? Hoe past floorball spelen het beste in het leven van deze volwassenen? En via welke mediakanalen en activaties kun je de doelgroep bereiken? Plaats je ‘proposities’ ook vooral binnen de juiste contexten. Een goed verhaal is scherp en gaat ook over de locatie waar je speelt. Laat sportzaal Haren, Donk en Reit nu net goed te bereiken zijn. Maak daar ook gebruik van, is het advies van Jan.

Met brede glimlach terug naar club

Naast het stellen van de juiste vragen, gaf Jan dus ook veel antwoorden en accenten mee. Resultaat? Maxime ging met een aantekeningenboekje vol input en een brede glimlach terug naar haar clubgenoten. Ben je door dit verhaal nieuwsgiering naar Floorball Den Bosch? Er zijn gratis proeftrainingen op dinsdag en donderdag in sportzaal Haren, Donk en Reit.

< terug
Jan Suiskens (links) en floorball-fanaat Maxime Verdijk (rechts)
'Ben je op zoek naar het mooie verhaal achter jouw club? CorporateTrailer helpt je om dit te vertellen.'