Minima kunnen sporten in fitnessruimte gemeente


De daluren van de bedrijfs-fitnessruimte aanbieden aan minima. Zo bedacht, zo gestart. Samen met ’S-PORT SUPPORTER Joost Valkenberg van Ergo Optima is een vervolg gegeven aan het project. Sinds vorige week staat de deur van de fitnessruimte in het stadskantoor open op woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur.

Bij de Voedselbanken zijn de Buurtsportcoaches van team ’S-PORTPLUS in gesprek gegaan over de ervaren fitheid. Ruim 40 mensen hadden een gerichte beweegvraag, 27 van hen schreven zich in voor het nieuwe fitnessproject.
De trouwe sporters van vorig jaar trainen inmiddels bij de fysiotherapiepraktijk van begeleider Perry Broers Vanuit de pilot van april 2016 startte 21 mensen en zijn 11 mensen doorgegaan. “De mensen maken allemaal hun eigen proces door. Zo is er één sporter die inmiddels 11 kilo afgevallen is en een baan heeft gevonden. Een ander is nog heel kwetsbaar maar komt trouw bewegen. Onderling is het een intiem groepje geworden.” Zeker tot en met de kerst sponsort Ergo Optima het nieuwe project.


´S-PORT SUPPORTER Joost en projectleider Ellen de Roos van ’S-PORT zoeken naar meer bedrijfsruimtes met een eigen fitnessruimte. Het is het ontdekken waard of we het minimale aanbod uit te breiden is met meerdere partners in de stad.”

Heb je tips? Laat het Ellen van ‘S-PORT weten.

< terug
Sport Voor Minima 01