Nieuwe fietstassen voor Fietsmaatjes Den Bosch


'S-PORT SUPPORTER Ellen Willink maakte voor Stichting Fietsmaatjes nieuwe tasjes. Niet zomaar tasjes, maar tasjes met een boodschap. De boodschap van de Bossche ontwerpster is er één die niemand mag ontgaan. Ellen recyclet wat ze kan!

Sinds 1997 is Ellen Willink als modeontwerpster actief. Lang voordat de woorden 'slow fashion' en 'duurzaam' hip werden, werkte Ellen al volgens deze principes. Haar reputatie leidde tot een project om reclamebanners van de gemeente 's-Hertogenbosch te verwerken tot tassen voor de wijkbewoners. In de productie kregen lokale vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans zich weer productief te laten gelden. Dit was de basis voor een nieuwe werkwijze onder het label "Tas met boodschap". Materialen die eerst iemand anders boodschap hebben uitgedragen, werden omgezet tot hippe shopper tassen. Het concept nam een vogelvlucht.

Ook de tasjes voor Fietsmaatjes zijn van reclamebanners uit de stad gemaakt. 'En precies op maat' voegt de Stichtingvoorzitter toe. De vrijwilligers van de Stichting kunnen hun verzekeringspapieren en pleisters waterproof meenemen op de fiets. En de recycleboodschap gonst ook weer door...

Nieuwsgierig naar Ellens werk? Ga naar www.ellenwillink.nl.

Meer informatie over Fietsmaatjes vind je op www.fietsmaatjesdenbosch.nl.

< terug
2021 05 Ellen voor Fietsmaatjes2 2021 05 Ellen voor Fietsmaatjes1 2021 05 Ellen voor Fietsmaatjes3