Randstad en MACKEL&BERGH werken mee aan 'Vrijwilligers gezocht m/v'


Mei 2014 - De campagne ‘Vrijwilligers Gezocht M/V’ is gestart in maart 2014. 'Vrijwilligers Gezocht M/V' is een traject waarbij verenigingen worden gestimuleerd en begeleid in het vinden van nieuwe vrijwilligers. Een vereniging wordt via deze weg ‘gedwongen’ om intern beter naar aanwezige talenten en vaardigheden te kijken. Tijdens de eerste avond van deze campagne waren ´S-PORT SUPPORT partners IT Products, GWS dé schoonmaker en Teun van Pelt Sport aanwezig om kennis te delen en advies te geven over de inhoud van Vrijwilligers Gezocht M/V.

Als onderdeel van deze campagne vond op donderdagavond 15 mei 2014 een wervingsactie voor vrijwilligers plaats in het Gemeentelijk Contact Centrum (GCC) op het standskantoor. De belactie werd ondersteund door Randstad en MACKEL&BERGH. Mijntje Niermann-Donners en Huub van Mackelenbergh hebben hun talent ingezet om de betreffende verenigingen te ondersteunen bij de werving van nieuwe vrijwilligers voor de vereniging. Huub gaf een prikkelende en motiverende speech voordat er gebeld kon worden. De missie van de avond om vrijwilligers voor de club binnen te halen was duidelijk, maar Huub speelde in op de missie van de bellers. Met de vraag ‘Wat is JOUW missie om te bellen?’, werden de bellers aan het denken gezet.

Vrijwilligers van BVV Den Bosch en BZV belden deze avond naar hun eigen leden met de vraag of ze vrijwilligerswerk binnen de club wilden gaan doen. Wethouder Huib van Olden was aanwezig om de bellers aan te moedigen en te laten zien dat de gemeente 's-Hertogenbosch de verenigingen graag wil ondersteunen bij het werven van nieuwe vrijwilligers. Want een vereniging zonder vrijwilligers kan geen vereniging zijn.

In totaal werden er meer dan 40 nieuwe vrijwilligers gevonden door deze belavond!

< terug
Foto van 3 mensen die aan tafels zitten met schermen er tussen en een headset op