´S-PORT SUPPORT: Hoe het werkt en begon

Geplaatst op: 08 juni 2018

 

‘Van onschatbare waarde’, zo typert projectleider Ellen de Roos de activiteiten die door Stichting ´S-PORT SUPPORT geïnitieerd worden.

NUT
Sportorganisaties worden, naast sportieve uitdagingen, ook geconfronteerd met bedrijfskundige vraagstukken. Waar vaak onvoldoende kennis, capaciteit en budget aanwezig is kan de 'supporter van de sport' een mooie maatschappelijke rol vervullen. Professionals krijgen hierdoor de kans om hun blikveld te verruimen en actief te zijn in de inspirerende wereld van sport. Interesse om 'supporter van de Bossche sport' te worden en aan te sluiten bij ons netwerk van sport-minded bedrijven? We horen het graag!

‘S-PORT SUPPORT is de matchmaker tussen de Bossche sport en het Bossche bedrijfsleven. We brengen samenwerkingen tot stand tussen sportorganisaties en bedrijven met hart voor de sport.


Hoe het werkt en begon

Partners vormen het Stichtingsbestuur met als voorzitter wethouder Sport. Tien jaar geleden opgericht vanuit het maatschappelijk betrokken ondernemen. In het eerste jaar werden twee hulpvragen van sportverenigingen op deze manier georganiseerd. Anno 2008 was de werkwijze nieuw voor sportclubs en voor de betrokken bedrijven. Al snel waren er 15 bedrijven die zich aansloten bij het netwerk om hun sportieve bijdrage te leveren aan de stad. Op dit moment bieden meer dan veertig bedrijven hun support bij vragen vanuit sportaanbieders.

< terug
´S-PORT SUPPORT, foto van logo ´S-PORT SUPPORT