´S-PORT SUPPORT: Samen aan de slag voor corona-proof badminton

Geplaatst op: 20 augustus 2020

 

'Eigen leden zijn de beste ambassadeurs van onze club'. Aan het woord is verenigingsvoorzitter Frank Ligthart. Frank is sinds twee jaar voorzitter van BV Maasshuttles en hij promoot badminton in ’s-Hertogenbosch en omgeving. De vereniging lanceert Speelbadminton.nu. Een promotiecampagne waaruit blijkt dat badminton een mooie sport is voor iedereen, of je nu beleggingsadviseur, scholier of militair bent. SUPPORTERS van ’S-PORT, een initiatief van de gemeente, steunen de sportieve ambities.

Air Badminton

Ook deze zomer zijn weer heel wat shuttle-records gemaakt. Overslaan op de camping, in de straat. Van tien keer overslaan naar records van meer dan slagen over en weer, desnoods met windkracht 3. Badminton als wedstrijdsport wordt vooral in sporthallen gespeeld. ‘Door Corona zijn we zo snel mogelijk buiten gaan badmintonnen,’ aldus de badmintonclubvoorzitter. Frank: ‘Ik denk dat badminton nog wel meer buiten dan binnen wordt gespeeld. In ’s-Hertogenbosch wordt air-badminton steeds populairder. Niet alleen onze leden zijn er super enthousiast over. We spelen het iedere zaterdag in mei en juni op de velden van voetbalvereniging Wilhelmina, coronaproof uiteraard. De verenigingsvoorzitter is trots dat zijn vereniging zo levendig is. Frank: 'De corona-crisis heeft onze club ook geraakt, maar air-badminton bleek de oplossing. Air-badminton speel je met een air-shuttle. De dop van de shuttle is verzwaard. Het is een nieuwe officiële sport. De ambities hiermee zijn sportief, namelijk de sport over 10 jaar op de olympische spelen.

Speelbadminton.nu

Vaders en zonen, broers en zussen; heel wat families spelen elke zomer weer badminton. En met zoveel thuiswerkers, pakken mensen hun rackets om in de straat een shuttle te slaan. De nieuwe promotiecampagne Speelbadminton.nu laat zien dat badminton voor iedereen is. Met de creatieven van Liftoff en SoowPictures hebben we nagedacht over deze campagne. Frank: ‘Op posters en huis-aan-huis flyers komen onze leden te staan. We hebben een tweeling, Lynn en Jamie van 14 jaar. Ze spelen competitiebadminton. Thijs werkt voor Defensie. We hebben hem in zijn militaire werkkleding op de foto gezet. Katy is beleggingsadviseur, speelt badminton in haar rolstoel. We hopen met deze gave beelden aandacht te krijgen. De clubvoorzitter is bijzonder geholpen met de professionele support voor zijn vereniging. 'In Den Bosch zijn tientallen bedrijven die sportieve ambities ondersteunen, ook nu we het allemaal moeilijk hebben. Dat badminton echt voor iedereen is, laat het gezamenlijke project zien. De racketsport is op verschillend niveau te beoefenen en dus niet alleen in sporthallen. Frank: 'We dagen Bosschenaren uit om badminton te komen spelen. Bij ons op de club of op een van de andere plaatsen in ’s-Hertogenbosch. De campagnebeelden van BV Maasshuttles zijn te bewonderen in week 36 en 39, op 30 billboards in Den Bosch, via 15.000 flyers worden inwoners in de wijken Maaspoort, Groote Wielen, Empel, de Donk, Haren en de Reit geïnformeerd. We promoten een gave introductiecursus, 10 lessen voor €25.- met gebruik van leenrackets. De trainingen worden door onze eigen trainers gegeven. Zo ga je meer gevoel krijgen met de sport badminton.”

Samenwerking

De badmintoncampagne is ontstaan vanuit een samenwerking tussen de gemeente en ondernemers. Stefan van Ham van Liftoff is de concept-bewaker en Ron Eskens van SoowPictures maakte de foto’s. Zonder tegenprestatie te vragen werken beide heren met hun bedrijven mee. Ze zijn partners van ’S-PORT SUPPORT.

speelbadminton.nu


´S-PORT SUPPORT

’S-PORT SUPPORT is een initiatief van de gemeente. Het sportieve netwerk van bedrijven steunt sportieve ambities. In ’s-Hertogenbosch bevinden zich tientallen bedrijven die bereid zijn om sportieve ambities waar te maken. Wil je ook eens sparren over een ´S-PORT SUPPORT samenwerking? Check www.s-portsupportdenbosch.nl of neem contact op met Ellen de Roos.

Contact

Ellen de Roos

Projectleider ´S-PORT SUPPORT

T. 06 16 52 94 71

sportsupport@s-hertogenbosch.nl

Deel dit bericht:

DSC04010 IMG 3534 IMG 3596 IMG 3531