Alle stemmen zijn geteld!

Geplaatst op: 17 maart 2022

 

Een inkijkje bij het stemmentellen

16 maart 2022, 21:00 uur. De stembureaus zijn dicht en alle stemmen zijn binnen. Nu begint het pas voor de bijna 350 vrijwilligers van de sportverenigingen uit de gemeente ’s-Hertogenbosch. Zij tellen al die stemmen tellen en zorgen ervoor dat dezelfde dag nog de uitslag bekend is.

Stemmentellen door verenigingen


Dit jaar helpen 14 verenigingen met hun vrijwilligers voor een soepel en eerlijk telproces. Daarmee verdelen de clubs ruim €20.000,-. Voor iedere vrijwilliger die de club weet te vinden, ontvangen zij een vergoeding. Een mooie samenwerking tussen de gemeente en de sportverenigingen met een flinke winst voor de gemeenschap. Vrijwilligers van de vereniging dragen bij aan hun vereniging en aan onze democratie. Er wordt bespaard op de kosten van het telproces. Het geld komt direct terecht bij de maatschappelijke organisaties die die sporten in onze stad mogelijk maken.

Al weken waren coördinatoren van de vereniging bezig om vrijwilligers bij de club te werven. Op de avond zelf is het dan ook altijd spannend of alle tellers op tijd hun telplekje hebben gevonden. De coördinatoren zitten ook nog klaar om last minute een reserveteller in te zetten. Rond 21:30 uur zijn nagenoeg alle tellers in het stemlokaal aanwezig en is het tellen in volle gang. Ook dit jaar is het weer vlekkeloos verlopen.

Door het goede voorbereidende werk liep het stemmentellen op 16 maart 2022 op rolletjes. Met grote dank aan de tellers, maar vooral ook aan de coördinatoren van de Sportverenigingen.

Dank je wel voor je inzet! Petje af!

Michiel en Irfan,

Team Verenigingen

Deel dit bericht: