Ecofashion


Sinds 1997 ontwerpt Ecofashion duurzame artikelen. Onder het label ´Tas Met een Boodschap´ maakt Ellen Willink tassen. ‘Slow’ Fashion noemt Ellen haar werk. Slow betekent dat ze niet achter commerciële trends aanrent. Het is zoeken naar de mogelijkheden. Werken met restmaterialen, bio-katoen, hennep en gebreide stoffen (tricots) hoort erbij. Wol is moeilijk om biologisch te verkrijgen en leer wordt gerecycled.

Ook in de voorzieningen van het atelier is aandacht voor eco en duurzaamheid. Gebruik maken van tweedehandse naaimachines en tweedehandse computers, die werken op een open source besturingssysteem. Een transparant bedrijfsvoering is belangrijk, waarbij het niet alleen om geld gaat, maar net zo belangrijk, zijn de omstandigheden en een transparant beleid van leveranciers. Zoals het tegen gaan van verspilling, hergebruik van materialen en de gedetailleerde kennis van hun afkomst en bewerkingen. Door al deze facetten dicht bij huis te houden, is het makkelijker te controleren en zijn de regels scherper.

Bekijk hier het filmpje.

Contactgegevens

https://www.ellenwillink.nl/
< terug
Ecofashion

'S-PORT SUPPORT verhalen

'S-PORT SUPPORT matches

Wanneer een partner ondersteuning biedt bij een sportgerelateerd vraagstuk vanuit de stad, noemen wij dit een match. Bekijk hieronder het overzicht van matches die hebben plaatsgevonden voor deze 'S-PORT SUPPORT partner.