Beweegactiviteiten Week tegen Eenzaamheid: 1 tot 8 oktober

Geplaatst op: 27 september 2021

 

Van 1 tot 8 oktober is de Week tegen Eenzaamheid. In ’s-Hertogenbosch voelt 1 op de 10 inwoners zich ernstig eenzaam! Hier is nog veel in te winnen. Tijdens de Week tegen Eenzaamheid wordt extra aandacht gegeven aan activiteiten in de stad die gericht zijn voor mensen met eenzame gevoelens. In ’s-Hertogenbosch proberen we al een langere tijd sport ook als middel in te zetten tegen Eenzaamheid. Want… sport doet iets met je! Er zijn verschillende Old Star groepjes verdeeld over de stad en Beweeg u Fit! lessen. Luister naar deze podcast van Marga de Leeuw over hoe we in de gemeente ’s-Hertogenbosch sport als middel inzetten voor eenzame inwoners.

Luister naar de podcast

Kijk in de Bossche Omroep voor de beweeg activiteiten:

  • Dance Along Parties van Minoux. Hierbij worden ouderen van diverse culturele achtergronden uitgenodigd om gezellig te dansen en met elkaar uit te wisselen: ‘Leer mij de dans van je moeder’.
  • Switch2Move: Andrew Greenwood heeft een methode uitgevonden waarbij ouderen met dementie samen dansen. Wat als medicijn helpt bij de ziekte om de achteruitgang te vertragen. En vooral veel plezier samen.
  • Ontmoet en Beweeg bij de seniorenflats in de Helftheuvel: Een samenwerking met de Tennisvereniging De Schutskamp die beweeg activiteiten organiseren voor op het grasveld. Ouderen worden zo van het grasveld begeleid worden naar de Tennisvereniging en hier de activiteit verder voort kan zetten.
  • Actieve Huiskamer: Samen met de Hockeyclub ’s-Hertogenbosch wordt een Huiskamer georganiseerd bij de vereniging. Hier worden beweegactiviteiten door Fontys studenten ingezet en samen gezellig geluncht en koffie gedronken.
  • Beweeg u Fit!: In deze week biedt de Seniorenbus het speciaal aan dat inwoners gratis gebruik kunnen maken van het vervoer om een proefles te volgen bij Beweeg u Fit!.

Vragen?

Deel dit bericht: