Sport- en Beweegvisie


We zijn onze nieuwe Sport- en Beweegvisie aan het schrijven. Onze huidige sportvisie ‘Sportief Samen Verder’ komt alweer uit 2014. We zijn inmiddels heel wat jaren verder. In deze periode zijn er in 's-Hertogenbosch op sportief gebied veel ontwikkelingen geweest. Hierdoor ontstond de wens voor een nieuwe sportvisie.

Alle Bosschenaren in beweging

We schrijven een visie waarin we aangeven waar we als Bossche samenleving naartoe willen op het gebied van sport én bewegen. Er is aandacht voor topsport, breedtesport en bewegen. Ook denken we natuurlijk na over sportstimulering en hoe we sport en bewegen op nieuwe manieren kunnen inzetten.

We maken deze visie samen

Doel? Een visie die breed gedragen wordt. Want, niet alleen de gemeente bepaalt de sport- en beweegwereld in ’s-Hertogenbosch; alle partners en inwoners hebben een eigen rol en maken keuzes die van invloed zijn op het geheel.

De eerste stappen zijn gezet

Half december 2022 deden we een oproep aan inwoners, sport- en beweegaanbieders en partners in de gemeente 's-Hertogenbosch. Zij mochten meedenken over de nieuwe Sport- en Beweegvisie. Want, wie kunnen er nu beter input geven voor een nieuwe visie dan de mensen die zelf sporten en bewegen?

Veel nieuwe aanknopingspunten

Zo'n zestig mensen meldden zich aan. Met deze groep gingen wij op 23 januari 2023 in gesprek tijdens een inspirerende avond. De passie voor sport en bewegen en de verschillende invalshoeken zorgden voor leuke gesprekken. We hebben veel aanknopingspunten opgehaald voor onze nieuwe Sport- en Beweegvisie. We houden jullie op de hoogte.

Duimen in de lucht voor nieuwe Sport- en Beweegvisie van gemeente 's-Hertogenbosch

Nieuwsgierig naar de vorige Sportvisie?


Lees hem hier:
Sportvisie Sportief Samen Verder.

Heb je vragen over de nieuwe Sportvisie? Stel ze aan Ralf van der Heijden.

Contact

Ralf van der Heijden

Beleidsmedewerker / Projectleider

T. (073) 615 95 97

r.vanderheijden@s-hertogenbosch.nl

'In onze nieuwe sportvisie is er aandacht voor topsport, breedtesport en bewegen.'