Verhuur

Wil je als school, sportvereniging, bedrijf of voor jezelf een sportaccommodatie huren? Dat kan. Op deze pagina lees je hoe je dat kunt doen. Ook vind je hier algemene informatie over de accommodaties. Je komt meer te weten over de regels, voorwaarden, tarieven, bijzonderheden en contactgegevens.

Waar en wanneer kun je een accommodatie huren?

De gemeente 's-Hertogenbosch beheert veel sportaccommodaties. Deze liggen verspreid over de hele gemeente. De planningen en reserveringen voor de meeste gemeentelijke sportaccommodaties is in handen van Team Verhuur van de afdeling Sport en Recreatie. Gaat verhuur via een andere afdeling, dan lees je dat bij de informatie over die accommodatie. Het sportseizoen 2024-2025 loopt van maandag 19 augustus 2024 tot en met zondag 6 juli 2025.
Tijdens de zomerperiode van 8 juli tot en met 18 augustus 2024 zijn alle gemeentelijk locaties gesloten en is huur hiervan niet mogelijk.

Reserveren kan per e-mail, telefonisch én online 24/7

Je kunt op verschillende manieren een reserveringsaanvraag doen:

  • Bel: (073) 615 97 16 (op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur).
  • Mail: info@verhuursport.nl.
  • Online reserveren: dit gaat via de webshop verhuursport.nl. Online reserveren kan alleen als je een account hebt aangevraagd.
    Huren kan voor minimaal 1 uur en maximaal 3 aaneengesloten uren. Uitzondering is squash; huren kan dan wel per 1/2 uur.

Let op: alleen als je accountaanvraag per mail door Team Verhuur bevestigd is, kun je: zoeken, boeken en sporten!

Reserveren voor meerdere locaties, dagen en tijden

Een reservering voor meerdere dagen of locaties aanvragen, kan alleen per mail of telefonisch. Het kan zijn dat een aanvraag beoordeeld moet worden op extra voorzieningen. In dat geval sturen wij eerst een Checklist om te beoordelen of dat zo is. Er gelden dan vaak aanvullende regels en kosten. In dit geval kun je dus:


Zoek en boek of bekijk eerst de uitleg animatie: "Snel zelf een sportuurtje regelen doe je zo!"

Naar verhuursport.nl

Iedereen kan onze accommodaties huren

Het zijn vooral sportverenigingen en scholen die de gemeentelijke accommodaties huren. Maar wist je dat je dit ook als particulier of als bedrijf kunt doen? Goed om te weten: alle gemeentelijke accommodaties voldoen aan de bestaande ventilatie-eisen. Doordat de bouwjaren van de accommodaties niet hetzelfde zijn, zijn die eisen niet overal gelijk. Er zijn bijvoorbeeld accommodaties met een luchtbehandelingskast en accommodaties met dakventilatoren.

Waar vind ik een overzicht van alle sportparken, -hallen, -zalen en gymzalen?

Hier vind je het complete overzicht, de contactgegevens en alle informatie over de voorzieningen in de gemeentelijke sportaccommodaties: Gemeentelijke sportaccommodaties.

Heb je vragen over facturen en betalingen?

  • Mail dan naar facturen@s-hertogenbosch.nl of bel (073) 615 98 72.
  • Met inhoudelijke vragen kun je terecht bij Corine Oprel, hoofd bedrijfsvoering Sport en Recreatie, gemeente ’s-Hertogenbosch. Mail naar sport@s-hertogenbosch.nl of bel 073 615 97 84.
  • Facturen verzendt de gemeente 's-Hertogenbosch voor de afdeling Sport en Recreatie digitaal per mail. Zie ook: www.s-hertogenbosch.nl/facturen.

Zwemmen in onze gemeente

In ’s-Hertogenbosch zijn twee zwembaden:  Combibad Kwekkelstijn en het Sportiom. Op de websites van de zwembaden vind je alle informatie die je nodig hebt. We raden aan om voordat je gaat zwemmen eerst de actuele informatie over de activiteiten en de openingstijden te bekijken.
Wil je naar Kwekkelstijn? Dan is het slim om eerst te reserveren via de webkassa.

Vier zwemplassen: zwemmen is altijd op eigen risico

Let op elkaar!
Campagnebeeld

Vanaf 2024 is er geen toezicht meer op de zwemplassen (noemden we eerder strandbaden).
Gemeente 's-Hertogenbosch beheert vier zwemplassen: het Engelermeer,  de Oosterplas, de Zuiderplas en de Groote Wielenplas. Hier kun je lekker op de ligweide relaxen en spelen en zwemmen in de zwemplas. Dat is altijd en overal op eigen risico. Vanaf dit jaar, 2024, is er ook geen toezicht meer op het Engelermeer en de Oosterplas. (zie ook onderaan de pagina)

Op zomerse dagen vanaf half mei tot ongeveer half oktober zijn de toiletten beschikbaar. Het uitgiftepunt is dan ook open. Daar kun je ijs, drinken, snoep en snacks kopen. Alleen bij de Groote Wielenplas is geen uitgiftepunt.  Lees de regels en  tips op de borden bij de entree . 

Alle aanvullende verhuurdocumenten op een rij:


Melding maken of heb je toch een vergunning nodig?

'Scholen, verenigingen, bedrijven en particulieren kunnen onze accommodaties huren.'