#NSW2021: Waarom zou jij sport in de openbare ruimte organiseren?

Geplaatst op: 21 september 2021

 

Door Michiel Bulten (Verenigingsondersteuner ´S-PORT)

Op vrijdag 24 september organiseert Tennisvereniging De Schutskamp de eerste beweegactiviteit in de openbare ruimte. Het is een activiteit die niet op het tennisveld plaatsvindt, maar op het grasveld buiten de hekken van het tennisveld. De vereniging zoekt de bewoners uit de wijk op. Buiten de hekken proberen ze het contact te maken.

TV De Schutskamp hoopt erachter te komen wat volwassenen en senioren nodig hebben. Wat zoeken zij of missen zij? Door hierop in te spelen met een passend aanbod, vervult de club een wijk brede functie; maatschappelijke betrokkenheid zullen bewoners als positief ervaren. Daarnaast is het een mooie kans de club te laten groeien. Het is een win-win: zowel voor bewoners als voor de club.

Terug naar het tennis. Kun je dan tennissen in de openbare ruimte? Nee, je mist de lijnen, het net en de perfecte vlakke ondergrond. Maakt dat uit? Nee! De groep bewoners die de club wil bezoeken, komt niet specifiek voor tennis. Anders hadden ze de club al gevonden. Deze groep zoekt iets anders! Contact met buurtbewoners, een gezellig beweeguurtje of beweging voor de gezondheid. Dingen die prima te doen zijn in de openbare ruimte!


Bijna elke sport kan in de openbare ruimte. Je kunt bijvoorbeeld tafeltennis of badminton spelen. Heb je last van de wind? Waarschijnlijk wel. Maakt dat uit? Nee! Deze mensen komen niet voor de wedstrijd, maar voor die andere reden.

Maak buurtkinderen enthousiast voor jouw club door wijktoernooitjes of verzorg voor ouderen een beweeguurtje. Maak contact en kom erachter wat de bewoners nodig hebben. De echte enthousiastelingen stromen door naar de reguliere uurtjes. Tegelijkertijd kun je een nieuw soort leden verwelkomen. Jij weet wat deze mensen zoeken en sluit jouw aanbod daarop aan.

Benieuwd wat jouw club in de openbare ruimte kan doen? Ik ga graag in gesprek om te praten over de voor- en nadelen en jouw opties.

Contact

Michiel Bulten

Medewerker Sport Verenigingen

T. 06 52 58 52 52

m.bulten@s-hertogenbosch.nl

Deel dit bericht: