Mooie erkenning voor Special Talents FC Den Bosch

Geplaatst op: 23 november 2023

 

Wekelijks voetballen kinderen vanaf acht jaar die vanwege een rugzak (nog) niet kunnen aansluiten bij een voetbalvereniging onder deskundige pedagogische begeleiding in Stadion De Vliert. Special Talents FC Den Bosch maakt dit mogelijk. De organisatie ontving hiervoor deze week een INC Award, een erkenning die wordt uitgereikt aan organisaties die bijdragen aan acceptatie van mensen met een beperking.

Team Special Talents FC Den Bosch!
Team Special Talents FC Den Bosch!

Iedere week voetballen in een echt stadion

Mariska Steenbakkers, hoofdtrainster en coördinator Special Talents FC Den Bosch, is blij met de prijs: “Special Talents FC Den Bosch bestaat voor kinderen die behoefte hebben aan extra ondersteuning die een standaard sportomgeving niet kan bieden. Voor onze kinderen is het fantastisch dat zij zich in een echt voetbalstadion in eigen tempo, spelenderwijs kunnen ontplooien door lol te hebben met elkaar en met een bal.”

Award is extra stimulans

Ze vervolgt: “Belemmeringen nemen we weg. Tegelijkertijd scheppen we alle voorwaarden voor een plezierige en succesvolle sportdeelname, zoals professionele begeleiding op sportief, medisch en opvoedkundig vlak. De band met FC Den Bosch en de spelers is de kers op de taart. We zijn enorm blij met de INC Award en zien dit als een extra stimulans om nog meer bijzondere kinderen aan het sporten te krijgen.”

Stichting Special Talents

Ook Bert Geert, bestuurslid FC Den Bosch Foundation, is dankbaar voor de erkenning voor Special Talents FC Den Bosch. “Een INC Award is een compliment en aanmoediging tegelijk. Dat compliment is vooral voor onze partner Stichting Special Talents. Wij faciliteren slechts dat zij in ons stadion hun fantastische werk kunnen doen.”

Dit is dus wat acceptatie doet

“Wekelijks verrijken de bijzondere voetballers van Special Talents onze woensdagen met hun vrolijke aanwezigheid. Special Talents is onderdeel van de FC-familie geworden. De kinderen horen er helemaal bij en voelen zich hier geaccepteerd en veilig. Selectiespelers verzorgen met veel plezier gasttrainingen, de kinderen komen naar de thuiswedstrijden. Kortom: er is een heel mooie band ontstaan tussen de voetballers onderling en met de mensen van FC Den Bosch.”


Uniek Sporten!

Special Talents FC Den Bosch is een bijzonder goed initiatief, vinden we binnen de gemeente. Sporten is namelijk van iedereen. Uniek Sporten is speciaal in het leven geroepen om te informeren over sporten met een handicap. Er zijn hier in de regio veel mogelijkheden. Kijk voor inspiratie eens op onze pagina over Uniek Sporten. En neem met vragen of voor meer informatie vooral ook contact met ons op.

Contact

Luc van Eerd

Consulent Sport en Bewegen Uniek Sporten (stedelijk)

T. (073) 615 56 37

l.vaneerd@s-hertogenbosch.nl

Deel dit bericht: