Geslaagde TOP’S-PORTdag!

Geplaatst op: 11 april 2024

 

Pas werd de toetsweek van het Rodenborch College afgesloten met een extra activiteit voor alle 12-, 13- en 14-jarigen die op deze school een Topsportstatus hebben. Onze Buurtsportcoach Topsport, Joost Kuppens, verzorgde voor deze leerlingen een TOP’S-PORTdag. Meer dan 150 deelnemers genoten van balansparcoursen, beweegbanen, mikspelen, sprong- en sprintchallenges.

De inhoud van de activiteiten was gebaseerd op het Athletic Skills Model (ASM). Hierin staan tien verschillende grondvormen van bewegen beschreven. Joost: "Veelzijdig bewegen is belangrijk voor breedte- én topsportbeoefening. Door veel af te wisselen in manieren van bewegen en trainen, vergroot je het aanpassingsvermogen van sporters, verklein je de kans op blessures en stijgt het plezier dat sporters ervaren binnen hun sport."

Ook aan de slag met breed motorische ontwikkeling?

Tijdens de sportdag deden de jonge deelnemers álle tien vormen van bewegen die het ASM beschrijft. Wil je ook aan de slag met het stimuleren van brede motorisch ontwikkeling voor jouw doelgroep? Contact Joost voor ideeën!

Deel dit bericht: