Yogapraktijk Empel


Het woord yoga is afgeleid van een Sanskriet woord (de oude taal van India) voor verenigen, eenheid, in balans brengen. Het is een oefensysteem dat je helpt in harmonie te komen met jezelf en de wereld om je heen. Een juist evenwicht tussen willen en kunnen is op zichzelf al yoga.

Tijdens de lessen doen we asana’s, oefeningen. We werken met het lichaam, met de adem. De les eindigt met meditatie en een ontspanningsoefening. Het lichaam wordt soepeler, en we leren de aandacht naar binnen te richten. Aandacht en bewustwording staan centraal in de lessen. Je wordt je bewust van wat je lichaam nodig heeft en hoe hiermee om te gaan. Door de yoga krijg je weer contact met je intuïtie.

In je lessen komen een aantal thema’s steeds weer aan de orde;

  • bewust ontspannen
  • de adem op een juiste manier te gebruiken
  • een beter lichaamsgevoel ontwikkelen
  • lichaamshoudingen leren die de doorstroming van de levensenergie bevorderen
  • conditie verbeteren en op peil houden
  • concentratie en meditatie oefeningen

Yoga is geschikt voor iedereen. De oefening van yoga, verhoogt de kwaliteit van je leven. Je leert je eigen grenzen te voelen en te respecteren. De adem is de dragende kracht in elke beweging. Door concentratie op de adem ontstaat een meditatieve aandacht die leidt tot verstilling. Het enige waar het om gaat is; open en aandachtig en het hier en nu zijn. In het moment leven, dat is yoga.

 

Postadres

Breeakkers 27
5236WN Empel

Contactgegevens

T. (073) 6423 03 79
E. yogapraktijk-empel@home.nl
W. http://yogapraktijk-empel.nl

Sporten

(Hatha)Yoga 
Yoga Club Empel