Citytrainers op jouw vereniging!

Mattie_Henk_foto.jpg#asset:4095Mattie Daniels en Henk Coppens van BV Sparrenburg hebben inmiddels al zes jeugdleden laten deelnemen aan de Citytrainer cursus. Het heeft de vereniging heel wat opgeleverd; naast hun actieve inzet bij trainingen en wedstrijden is er recentelijk een jeugdcommissie opgestart waar een aantal Citytrainers een leidende rol in hebben. Ieder in zijn of haar talent wat hij/zij wil bijdragen aan de vereniging. Mattie en Henk vertellen…..

Hoe hebben jullie dat aangepakt?
Henk: “Mattie en ik waren bij een stedelijke badmintonbijeenkomst om te praten ‘Hoe krijgen we badminton beter op de kaart?’ Daar kwam Citytrainer ook ter sprake. Na de bijeenkomst hebben we ons op de club verder laten informeren over de cursus, dat inzet op talent en persoonlijke ontwikkeling. We waren meteen enthousiast!”

Mattie: “We hadden jeugdleden die wij graag meer wilden betrekken bij de club, maar ook iets wilden bieden. Vooral de persoonlijke benadering en dus het eigen leerdoel sprak ons aan. We hebben ze gelijk ingeschreven. Wij hebben tijdens de praktijk onze eigen mensen begeleid om hun leerdoelen te halen. Voor elke deelnemer maakten we een plan. Uitgaande van wat ze kunnen en wilde leren en kijkend naar wat ze nog een beetje te kort kwamen.”

Henk: ”Wij hadden daardoor gelijk meer begeleiding bij trainingen en zij ontwikkelden zich en konden groeien!”

Waarom zou een vereniging mee moeten doen?
Mattie: “Jonge mensen kunnen zo groeien in het verenigingsleven. Wij moeten als relatief kleine vereniging toch vaak veel moeite doen de boel draaiende te houden. Het is toch geweldig dat de gemeente ‘s-Hertogenbosch dit doet en deze gratis kans geeft om jeugdleden in hun talent te zetten. ”


Citytainers ook bij jouw vereniging? Neem contact op met Elles of meldt de toekomstige citytrainer aan op citytrainerdenbosch.nl/verenigingen