Column Team Verenigingen: De beste wensen!

Door Robert Barclay

Allereerst wens ik u namens Team Verenigingen het allerbeste voor 2023! Dat het een goed en gezond jaar mag worden zowel privé als voor de club.

Er zijn op voorhand een aantal dingen waar ik naar uitkijk dit jaar. Binnenkort start het traject richting een nieuwe sportvisie. Een belangrijk traject dat voor de komende jaren richtinggevend zal zijn voor het Bossche sportbeleid. Een flinke groep mensen heeft inmiddels aangegeven mee te willen praten over deze visie. Mocht je je nog niet hebben opgegeven, maar wil je jouw stem laten horen? Het kan nog steeds! Op www.s-port.nl/sportvisie vind je meer informatie en het aanmeldformulier!

Als ik kijk naar ons eigen team hebben wij de ambitie om clubs gerichter en effectiever te ondersteunen. Hiervoor hebben we o.a. een “toekomstbestendigheid scan” ontwikkeld. Deze scan rollen we begin dit jaar uit. De scan gaat helpen om vragen van clubs beter te koppelen aan de juiste ondersteuning. Daarnaast is het een hulpmiddel voor clubs om prioriteiten te stellen en ambities te bepalen.

Er is tegenwoordig veel ondersteuning beschikbaar voor clubs. Dat is fijn, maar soms ook onoverzichtelijk. Daarnaast merken we dat de lagen wat dieper in de club, zoals commissies en technisch kader, vaak überhaupt niet weten dat er ondersteuning beschikbaar is. Hier valt dus ook nog winst te boeken.

Tot slot starten dit jaar minimaal zes verenigingen met een professional binnen de club. Ik ben zeer benieuwd wat hier het effect van zal zijn. Ik geloof dat als een professional op de juiste wijze wordt ingezet, hij of zij een grote impuls kan geven aan de club. Interessant dus om komend jaar deze professionaliseringsslagen te volgen. Er is overigens nog budget beschikbaar voor clubs die interesse hebben om een verenigingsmanager, clubkadercoach, technisch coördinator, sportparkmanager of vrijwilligerscoördinator aan te stellen.

Wat het jaar verder brengt, zal de tijd uitwijzen. We zien uit naar mooie samenwerkingen. Uiteraard staan wij weer klaar om te helpen bij jullie ambities en knelpunten!

Contact

Robert Barclay

Consulent Sport en Bewegen Verenigingen

T. 06 15 04 02 70

r.barclay@s-hertogenbosch.nl

Terug naar Nieuwsbrief en artikelen