Column Team Verenigingen: Het nieuwe Clubkompas

Tijdens het S-PORTCAFÉ lanceerden we 'Het Clubkompas'. Dit is een nieuw product waar we als Team Verenigingen hard aan gewerkt hebben. Met Het Clubkompas kunnen we jouw club nog  beter helpen. 

Je zal het vast herkennen: er gebeurt heel veel op de club. Het meeste gaat gelukkig  goed. Er zijn altijd wel vrijwilligers die meehelpen. Er zijn voldoende leden en gelukkig krijg je ieder jaar de financiën rond. Misschien heb je als club zelfs een mooie ambitie voor de toekomst. Maar wat als het op één of meerdere van deze punten wat moeizamer gaat? Waar ligt dat dan aan? Hoe ga je het oplossen? En wie moet dat dan gaan oppakken? Of hoe moet je die ambitie nu waarmaken? Je middelen zijn immers beperkt. Het Clubkompas kan hierbij helpen.

Het Clubkompas

Wat is Het Clubkompas en wat doet het?

Het geeft je inzicht in de club. Hoe staat de club ervoor? Hoe vinden de leden dat de club het doet? Het Clubkompas geeft inzicht of het realiseren van je ambities ook haalbaar is, of dat je juist eerst je focus moet leggen op andere aspecten binnen de vereniging. Het 'Clubkompas' is een traject waar jij verder mee kan en waar wij jou bij ondersteunen.


Dus wil jij: 

  • Goed inzicht hebben hoe toekomstbestendig jouw vereniging is? Aan de hand van een scan krijg je inzicht in jullie score op de thema’s veiligheid, organisatiekracht, verenigkracht, positief sportklimaat, maatschappelijke oriëntatie, ondernemerschap en innovatiekracht. 
  • De betrokkenheid en inspraak van je leden en vrijwilligers vergroten? We tuigen een werkgroep van leden op die met het Clubkompas aan de slag gaan om nieuwe energie te creëren en het bestuur te ontzien.
  • Goed inzicht krijgen welke kansen er liggen voor de club om je verder te ontwikkelen? Aan de hand van de DESTEP-factoren en de clubkompassen (bestuur, beleid, cultuur, accommodatie, aanbod en kader) creëren we een helder bestuurlijk dashboard waar je als bestuur veel profijt van hebt.
  • Een actieplan en routekaart met concrete stappen om een sterkere vereniging te worden? Op naar de top: met de werkgroep komen we tot een actieplan hoe we de club duurzaam versterken.

Het traject is gratis

Team Verenigingen biedt kosteloos professionele begeleiding van het gehele traject, zet zijn netwerk in, reikt informatie en inzichten aan en alle teamleden nemen hun ervaringen en adviezen mee. We denken dat het gemiddelde Clubkompastraject ongeveer zes maanden duurt mét hierin een maandelijkse bijeenkomst voor de werkgroep. De precieze duur is uiteraard afhankelijk van de daadkracht van de werkgroep.

Interesse?

Wij komen je graag meer over Het Clubkompas vertellen! Neem contact op met jouw verenigingsondersteuner of via verenigingen@s-hertogenbosch.nl.

Contact

Michiel Bulten

Medewerker Sport Verenigingen

T. 06 52 58 52 52

m.bulten@s-hertogenbosch.nl

Terug naar Nieuwsbrief en artikelen