Fit4Me aanbieder: Irma de Kinderen

Irma de Kinderen: “Sommigen gaan thuis verder aan de slag met pakken suiker als gewichten.”

In 2020 begon Fysiopraktijk Scholten met Fit4Me. Fysiotherapeut Irma de Kinderen ging in Rosmalen aan de slag met een groep enthousiaste deelnemers. Een speciale ervaring waar ze goede herinneringen aan heeft.

“Wat mij vooral bij blijft, is de dankbaarheid van de deelnemers dat ze überhaupt konden sporten. Iets wat voor ons vanzelfsprekend is. Sommige deelnemers zetten het sporten thuis verder door. Ik stimuleer ze met oefeningen die ze thuis kunnen doen. Sommigen gaan hier thuis mee aan de slag en gebruiken pakken suiker als gewichtjes.”

Mike Scholten, mede-eigenaar van Fysiopraktijk Scholten, ziet het belang van het project Fit4Me omdat bewegen belangrijk is en veel klachten kan voorkomen. Maar hij droomt ook van een breder perspectief.

“Ik zie kansen om de deelnemers te helpen met de gezondheid, voeding én beweging. Een lifestylecoach kan de juiste aandacht geven aan de deelnemer, bijvoorbeeld met begeleiding op het gebied van voeding. Het is ideaal als er in het begin een nulmeting wordt gedaan, gevolgd door een periodieke meting. Zo ziet een deelnemer ook de vooruitgang. Het is goed als dit project zo doorontwikkeld kan worden. Soms moet je gewoon beginnen en er samen iets moois van maken.”

Terug naar Fit4Me pagina