Fit4Me deelnemer: Chantal

Chantal: “Het doet me goed en stilzitten helpt mij niet verder.”

Chantal is een alleenstaande moeder van drie kinderen, heeft nooit gesport en had obesitas. Fietsen durfde ze niet, met de drukke straten en gevaren. Om toch iets aan haar overgewicht en gezondheid te doen, begon ze met wandelen. Hierdoor verloor ze al flink wat kilo’s.

“Nadat ik mijn eerste verloren kilo’s had, las ik via Quiet het bericht om te gaan sporten. Daar had ik wel oren naar. Ik gaf me op en mocht aan de slag gaan bij Fysiotherapie Smits. Samen met Kim ging ik werken aan mijn doelstellingen; ik wilde graag mijn conditie en kracht verbeteren. In het begin nog ‘bah bah, sporten’, maar uiteindelijk kreeg ik de smaak te pakken en denk ik voortaan ‘hup, weer lekker sporten!’.”

“Ik kan en mag gaan wanneer het mij uitkomt. Hierdoor kan ik het makkelijk plannen. Het doet me goed dat ik elke dag kan sporten. Ook is de praktijk een fijne plek om te komen. Iedereen is vriendelijk en je krijgt er een lekker warm kopje koffie na het sporten. Femke en Kim leven met je mee en als je een keer niet kan, begrijpen ze dat. Ik voel me hier op mijn gemak. Het is geen grote sportschool met allemaal spierbundels, als ik iets niet snap, kan ik het altijd vragen.”

Met een bijstandsuitkering is sporten normaal gesproken veel te duur voor Chantal. Samen met Femke ging ze in gesprek hoe ze nu verder kan. Ze spraken af dat ze de helft betaalt en nog steeds onbeperkt gebruik kan maken van de fitnessruimte. Chantal is daar heel dankbaar voor: “Want stilzitten gaat mij niet verder helpen en het sporten geeft mij een lekker gevoel.”

Terug naar Fit4Me pagina