Het Bosch Sportakkoord in de spotlight

Mijn Clubtools


Welke activiteit gaan jullie uitvoeren?

Laurens Spijkers (oprichter Mijn Clubtools): "De samenwerking tussen 'S-PORT en Mijnclubtools.nl is erop gericht Bossche sportclubs te helpen bij de digitalisering van de eigen organisatie. Door de inzet van handige en bewezen tools wordt het mogelijk voor sportclubs zichzelf beter, makkelijker en sneller te organiseren. Op deze manier werken we met elkaar aan het versterken van de Bossche sportorganisaties. Binnen de samenwerking gaan we op zoek naar verenigingen die graag aan de slag willen met de digitalisering."

Hoe is dit actiepunt tot stand gekomen?

Laurens vertelt: "Het organiseren van een sportvereniging is niet niks. Elke dag wordt het een grotere uitdaging vrijwilligers te vinden, terwijl de verwachtingen van leden toenemen. Tijd dus om ervoor te zorgen dat clubs zichzelf sneller, slimmer, leuker en beter kunnen organiseren. Mijn Clubtools maakt gebruik van bestaande tools die zichzelf elke dag bewijzen in de zakelijke wereld: van een prachtige leden nieuwsbrief, realtime clubdashboard tot een samenwerkingstool voor vrijwilligers."

Begin dit jaar hebben Mijn Clubtools en 'S-PORT daarom de handen ineen geslagen en zijn een pilot gestart. Binnen de pilot werden een drietal clubs geholpen bij hún digitalisering. Inmiddels hebben de Rugby Academy Zuid, Badmintonclub BCH en OSC '45 een succesvolle implementatie van één of meerdere handige tools. De eerste resultaten vragen om een bredere doorvertaling naar andere clubs.

Hoe is deze samenwerking ontstaan?

"Tijdens de presentatie van het Bossche Sportakkoord is de samenwerking ontstaan. Mijn Clubtools ondertekende het Sportakkoord en ging met 'S-PORT in gesprek om te kijken hoe zij de Bossche sportverenigingen verder kon helpen. We zijn blij te kunnen vermelden dat er binnen de samenwerking nog ruimte is voor enthousiaste clubs! Dus wil je met jouw vereniging aan de slag? Laat het ons even weten!", aldus Laurens.

Nieuwsgierig geworden? Of lijkt je dit wat voor jouw vereniging? Ga snel naar www.mijnclubtools.nl of neem direct contact op met Laurens via 06 13 83 30 01.

Man in zwarte kleden geposeerd voor een voetbalveld

Meer weten over het Bosch Sportakkoord en of dit iets voor jou is in 2021? Neem contact op met Evy!

Contact

Evy Pappot

Coördinator Sport & Preventie / Coördinator Positief Sportklimaat

T. (073) 615 55 85

e.pappot@s-hertogenbosch.nl