Hetty van der Sluijs

Buurtsportcoaches

Hetty, één van onze sportieve medewerkers, stelt zich aan je voor! Naast onze beleidsbepalers zijn er veel collega's actief als gymdocent(e) in het basis- of middelbaar onderwijs. Een ander is actief in de wijk of werkt als beheerder of zwemonderwijzer in één van de vele gemeentelijke sportaccommodaties. Ieder met zijn eigen taak of rol, gericht op een eigen doelgroep en op zijn of haar manier.

Dit keer vertelt Hetty haar verhaal!
"Ik heb de opleiding Fysiotherapie gedaan, maar kon daar helaas niet lang in blijven werken. Gelukkig vond ik een mooi alternatief het MBvO, wat tegenwoordig Beweeg u Fit! Gym is. In de volksmond ook wel Gym voor senioren genoemd.
Ik heb altijd gevonden, dat preventie een belangrijk onderdeel zou moeten zijn in de fysiotherapie behandeling. Nu kan ik dat toch nog mooi in de praktijk brengen.

In 2001 ben ik begonnen bij Divers, wat later werd overgenomen door Stichting Sportstimulering. In 2006 werd het weggezet bij Vivent. Inmiddels ben ik dus 3 werkgevers verder, maar heb nog steeds dezelfde groepen met soms nog dezelfde mensen!

In 2001 kwam ik dus voor het eerst bij Stichting Sportstimulering, maar het heeft nog tot 2006 geduurd voor ik ook op kantoor kwam. Eerst bij doelgroep senioren, later ook bij de doelgroep mensen met een beperking, nu bij team ´S-PORT PLUS. Daar heb ik een kleine rol als beweegcoach. Omdat ik een paramedische achtergrond heb, begeleid ik vaak mensen met meer complexe medische problemen die graag willen gaan sporten of bewegen. Ook begeleid ik de mensen die niet uit de wijken komen waar de Buurtsportcoaches actief zijn.

In ons team verwijzen we veel mensen vanuit het Samen gezond spreekuur en de Fittesten naar de BUF groepen en Gezond Bewegen groepen, en dan ben ik een “ervaringsdeskundige”, wat dan weer goed van pas komt.
Ook geef ik de workshop 'Bewegen aan Tafel'. Deze is bedoeld voor mantelzorgers en mensen in de zorg.

In mijn vrije tijd ben ik 10 jaar actief geweest bij HSV Gryphons. Onder andere als teambegeleider, scoorder en voor de bond als competitiecoördinator. En wat doe ik zelf aan sport? Ik wandel graag en doe aan aquarobic".

Heb je een vraag voor Hetty? Bel of mail haar dan!