Ilvie van Schijndel

Wandelen-in-de-wijk


Ilvie, één van onze sportieve medewerkers, stelt zich aan je voor! Naast onze beleidsbepalers zijn er veel collega's actief als gymdocent(e) in het basis- of middelbaar onderwijs. Een ander is actief in de wijk of werkt als beheerder of zwemonderwijzer in één van de vele gemeentelijke sportaccommodaties. Ieder met zijn eigen taak of rol, gericht op een eigen doelgroep en op zijn of haar manier.

Ilvie vertelt deze week over haar werkt als Buurtsportcoach, haar enthousiasme voor basketbal en hardlopen.

"Ik werk ruim 10 jaar met veel plezier in ’s-Hertogenbosch West als Buurtsportcoach. In de eerste jaren bij ´S-PORT heb ik me gericht op sportstimulering voor 50-plussers. Inmiddels is de doelgroep uitgebreid. Inwoners tussen 0-100 jaar met een vraag over sport en bewegen kunnen bij mij terecht. Samen gaan we op zoek naar een juiste beweeg- of sportactiviteit.

Sinds enkele jaren heb ik een spreekuur op het wijkplein. Sinds dit jaar zijn daar 2 spreekuren bijgekomen in gezondheidscentra, in samenwerking met GGD Hart voor Brabant en Divers. Ik vind het een grote meerwaarde dat we het spreekuur ook draaien in gezondheidscentra. Zorgprofessionals sturen patiënten naar ons spreekuur. Op tijd beginnen met sport en bewegen kan verschillende klachten voorkomen. Bewegen op recept!

Ik vind het belangrijk dat sport en bewegen voor iedereen toegankelijk is. Ik probeer dan ook zoveel mogelijk barrières weg te nemen. Lichamelijke klachten? Financiële problemen? Voor iedereen is er passend sport-en beweegaanbod te vinden, het is soms alleen even zoeken. Het is mooi om te zien dat iemand na een tijd laat weten helemaal op zijn plek te zitten bij de sportactiviteit en er zelfs ook meer sociale contacten door heeft gekregen. Sport en bewegen verbindt!

Naast deze individuele hulp aan inwoners, organiseer ik eens per jaar een Fittest, waar inwoners zich fysiek kunnen laten testen. Na afloop kunnen ze zich inschrijven voor kennismakingslessen op het gebied van sport en bewegen. Ook heb ik veel vrijheid om samen met mijn collega’s van team ´S-PORT PLUS nieuwe initiatieven te ontplooien, zoals Fitness voor minima, Bewegen voor mensen met beginnende dementie en de Griepprik-markt.

In mijn vrije tijd doe ik zelf ook graag aan sport. Ik heb 24 jaar aan basketball gedaan en richt me tegenwoordig op hardlopen.

'Voor iedereen is er passend sport-en beweegaanbod. Doe mee en geniet!'

Contact

Ilvie van Schijndel

Consulente Sport en Bewegen 50 Plus

T. (073) 615 33 18

i.vanschijndel@s-hertogenbosch.nl