Inclusie in de sport

“Sport verbroedert” is een bekende slogan. En gelukkig klopt dat ook vaak. Op het sportveld is iedereen gelijk, iedereen houdt zich aan dezelfde regels, in een team strijd je samen en we maken allemaal evenveel kans om te winnen. Maar helaas is dat niet altijd zo. Op het veld, maar ook daarbuiten, in de kantine of op de tribune, is het niet altijd prettig voor spelers, ouders, vrijwilligers of supporters. Belangrijk is het om met elkaar een positief sportklimaat te creëren.

We willen graag dat inwoners, van jong tot oud, zich thuis voelen in de gemeenschap van ’s-Hertogenbosch. En zich dus ook thuis voelen bij de verenigingen en sportaanbieders die onze gemeente rijk is. Maar toch vindt er uitsluiting plaats. Bewust, maar ook onbewust. Zichtbaar, maar ook onzichtbaar. Uitsluiting vindt plaats op allerlei terreinen: etnische achtergrond, geaardheid, uiterlijk.

Is bij jouw sportvereniging iedereen even welkom? Hoe zorg jij ervoor dat mensen zich thuis voelen? Inclusie en diversiteit zijn begrippen die in onze huidige maatschappij heel relevant zijn. Wordt er binnen jouw Bossche sportvereniging gesproken over thema's als inclusie, discriminatie en uitsluiting? Met een breed aanbod van workshops, cursussen en webinars helpen we je na te denken over deze thema's.

Als bestuurder van een sportvereniging in de gemeente ’s-Hertogenbosch kun je je aanmelden voor één of meerdere bijeenkomsten. Bekijk de menukaart Inclusie in de sport in 's-Hertogenbosch en meld je aan!

Bekijk het aanbod Menukaart voorblad Inclusieve Stad

Wil je een keer sparren over het thema inclusie? Wil je weten wat dit voor jouw vereniging betekent of heb je vragen over dit complexe, maar belangrijke thema? Neem contact op met Irfan Gadzo.

Terug naar pagina Positief Sportklimaat